KD Nona Sobota : KK Lindau

KD Nona Sobota logo : KK Lindau logo

Rezultati ekipe

Ekipa1234TOznaka
KD NONA Sobota1411141150Poraz
KK Lindau Lendava133017868Zmaga

Podrobnosti

Datum Čas Tekmovanje Sezona
sobota, 11.02.2017 19:30 Pomurska košarkarska liga 2016/17

Prizorišče

OŠ 3 Murska Sobota
Trstenjakova ulica 73, 9000 Murska Sobota, Slovenija

KD NONA Sobota

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
11Igor Žigo10402
12Gregor Ficko333211
13Tomaž Novak623014
7Aleš Novak5610117
14Boštjan Melin20004
10Nino Čep10002
 Skupaj181120350

KK Lindau Lendava

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
Dušan Frančič422111
Dejan Zrna10013
Tomas Hozjan734118
Gorazd Horvatič500515
Sandi Horvatič346010
Beno Gönc20004
Denis Rantaša30017
 Skupaj25912968

sob-len

V 12.krogu so v Mursko Soboto v goste prišli stari znanci iz Lendave. Gostje so na gostovanje prišli z sedmimi igralci, na drugi strani se je domačinov zbalo le šest.

Že na samem ogrevanju je bila opazna razlika v motiviranosti obeh ekip, Lendavčani zagreti, da poizkušajo odvzeti skalp prvakom, saj kot so rekli po tekmi, na tej tekmi niso imeli česa izgubit. Na drugi strani pa domačini že na samem ogrevanju nismo prikazali tiste prave energije in neke pripravljenosti za samo tekmo.

V prvi četrtini smo domači preko Novak A. in Ficka v napadu še nekako držali korak z Lendavčani, kateri so se postavili v cono in zelo dobro zapirali prostor pod košem, da se Novak ni mogel popolnoma razigrati. Na drugi strani dokaj mlačna postavitev v obrambi domačinov, kar so gostje poizkušali izkoristiti z meti od daleč, saj smo jim puščali preveč prostora za odprte mete. Na našo srečo, jim v 1. četrtini met še ni povsem stekel, vendar se je le to zelo hitro spremenilo. Prvo četrtino smo domači še nekako držali korak z Lendavčani, a smo že ob koncu te četrtine začutili, da naša igra ni prava in da je pred nami izredno “naporna” tekma.

V drugo četrtino smo sicer vstopili z željo po tem, da zaigramo bolj živahno, trdo v obrambi in da poizkušamo odigrati nekaj hitrih konter, vendar od tega plana ni bilo nič. Obramba je pokala po šivih, gostje so pridno polnili naš koš in postajali vse bolj samozavestni, na drugi strani pa se je v naše vrste vnesla neka nesigurnost. Kljub porabljenima dvema timeoutoma v dveh minutah, poteka igre nismo zmogli spremeniti, čeprav smo menjavali obrambi v cono, pa spet mož-moža… v glavnem, ni šlo, Lendavčani so pa na drugi strani igrali fanatično v obrambi, v napadu pa so sprejeli darilo naše slabe obrambe z obema rokama in še naprej polnili naš koš. Rezultat druge četrtine pove vse in tukaj so si Lendavčani naredili odločilno prednost na tekmi, katera ni bila ogrožena v nobenem trenutku tekme več.

Ne spomnim se, da bi se kadarkoli predali že po polčasu, kljub 18im točkam zaostanka, vendar včeraj ni bilo niti želje niti energije za preobrat. Lendava je nadaljevala svojo igro, mi pa s svojo. Čeprav se razlika ni ravno pretirano povečevala, pa se je vedno gibala med 15imi in 20imi točkami. Lendavčani so s svojimi izkušnjami mirno igrali naprej, saj so se zavedali, da je Nona Sobota to soboto ne samo zrela za poraz ampak za konkretno ponižanje na terenu. V tretji četrtini, je prišlo tudi do neljubega dogodka in poškodbe očesa Zrne, upamo da bo z enim od najstarejših igralcev v PKL vse v redu in da bo še naprej po saniranju poškodbe spravljal v obup nasprotnike s svojimi strelskimi podvigi in meti za 3 točke.

Zadnja četrtina je bila zgolj formalnost, v kateri so Lendavčani ohranili mirno kri, Sobočani pa smo se v veliki meri sprijaznili z visokim porazom. Sicer pa če ni bilo neke želje in energije od ogrevanja dalje, je le težko bilo pričakovati preobrat v glavah domačinov tudi v zadnji četrtini.

Težko je izpostaviti nekoga, da je izstopal na tej tekmi. Lendavčani so z moštveno igro in izjemno borbenostjo povsem zasluženo zmagali in jim Sobočani za to zmago tudi čestitamo, pri Soboti pa smo bili več ali manj vsi izpod vsake kritike, s tako igro roko na srce nebi premagali niti kakšne ulične ekipe iz MS. Gledamo naprej, zdaj “ranjeni” pričakujemo v MS ekipo iz Bistrice, nato pa še PŠK Ljutomer in verjamem, da bo pristop do teh tekem katere nas čakajo do konca povsem drugačen in predvsem bolj resen.

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>