KD Sobota : PŠK Ljutomer

KD Nona Sobota logo : logoKD

Rezultati ekipe

Ekipa1234TOznaka
KD NONA Sobota1712162469Zmaga
KD Ljutomer914101245Poraz

Podrobnosti

Datum Čas Tekmovanje Sezona
sobota, 7.02.2015 17:00 Pomurska košarkarska liga 2014/15

Prizorišče

OŠ 3 Murska Sobota
Trstenjakova ulica 73, 9000 Murska Sobota, Slovenija

KD NONA Sobota

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
 Skupaj00000

KD Ljutomer

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
 Skupaj00000

V 9. krogu rednega dela pomurske košarkarske lige smo se sobočani srečali s študenti iz Ljutomera. Če smo, do letošnje sezone nekako že pred tekmo lahko vknjižili dve točki z mladimi ljutomerčani in je bilo edino vprašanje s kolikšno razliko se bo tekma zaključila, pa se je letos situacija spremenila. Nenazadnje so nam fantje že v 4. krogu povzročili nemalo preglavic v Ljutomeru, ko so zadevali iz vseh mogočih in včasih nemogočih položajev. Vseeno smo v Ljutomeru na koncu prišli do zmage, katera pa je vseeno bila tam prigarana.
Ker so “študentje” v vmesnem času prišli tudi do dveh zmag v ligi (proti Radencem in mestnim tekmecem KD Ljutomer) je bilo zadostno opozorilo, da so fantje letos pripravljeni, da poizkušajo presenetiti tudi katerega od favoritov in zmešati štrene v boju za 1. ali 2. mesto po rednem delu kateri direktno vodita na finalni turnir. Vsekakor je k dvigu forme v 2. delu lige veliko prispeval “prestop” igralca in trenerja kateri se pravtako lahko pohvali z naslovom prvaka v PKL. S prihodom Črnjaviča igra PŠK deluje organizirano in fantje postajajo vedno bolj nevarni.
Ljutomerčani so prišli na gostovanje v popolni postavi. Že na ogravanju se je videla želja Ljutomerčanov po presenečenju. Bili so “napaljeni” in pripravljeni za “fight” na parketu. Domačinov se nas je zbralo za letošnjo sezono solidno število, tako da smo imeli na klopi celo tri zamenjave. Ko je igriče vstopila sodniška dvojka (Kous in Glavnik) je bilo vse pripravljeno za tekmo.

Samo tekmo smo boje odprli domačini in z delnim izidom 9-0 v prvih treh minutah prisilili gostujočega trenerja Črnjaviča v time-out. Po minuti odmora so se Ljutomerčani zbrali in ko se znebili začetne treme oz. pretiranega “rešpekta” do aktualnih prvakov je začelo padati v koš tudi iz njihove strani. Na srečo njim trojke v Murski Soboti niso stekle tako kot v Ljutomeru, vendar so vseeno držali razliko pod 10-imi točkami razlike.

V drugo četrtino so gostje vstopili samozavestno saj so ob zaključku prve četrtine videli da lahko igrajo tudi z KD Soboto, na drugi strani pa smo domačini igrali preveč “mlačno” v napadu z mislijo, da bo žoga šla v koš sama od sebe. Rezultat te naše neaktivnosti v napadu je bil pričakovan… 4 minute brez točke, gostje pa so četrtino odprli s trojko Copot Jerneja (v 2/4 je dal 10 točk od 14-ih PŠK) in delnim izidom 0-5 so se približali na nevarnih -3. Po domači minuti odmora smo se domači vseeno malce bolj skoncentrirali v napadu, svoje je dodal Hari z nekaj skoki tako v obrambi kot napadu in razlika je narasla v 6. minuti prvič na tekmi na več kot 10 točk. Po +13 smo samozadovoljni domačini spet malce popustili v napadu, PŠK pa je spet s trojko Copota ter delnim rezultatom 0-7 spet prišel le na -6 v polčasu. (29-23).

Tretja četrtina je bila do 7. minute izenačena, razlika se je gibala med 6 in 10 točk razlike, nato pa smo vseeno uspeli malce “umiriti” goste v napadu. Do konca četrtine so gostje potem zadeli še trojko… Mi smo v tem obdobju dali 9 točk. Ob koncu te četrtine je igro v napadu več ali manj koordiniral Novak Tomaž, kateri je ob koncu 3/4 bil že pri 20-ih točkah in mu je manjkalo le še 6, da pride do svojega letošnjega povprečja v PKL.

Zadnjo četrtino bi lahko opisali z besedami… Novak T. vs. PŠK Ljutomer. Prvi strelec lige je svojim 20-im iz prvih treh četrtin v zadnji dodal še 15 in se ustavil pri končnih 35. V zadnji četrtini so gostje sicer poizkušali, vendar bolj se je tekma približevala koncu, bolj “na silo” so študentje iz Prleškega študentskega kluba poizkušali zadeti. Ker smo bili pod košem dominantnejši, smo njihove zgrešene mete “pobirali” v skoku in na drugi strani uspešno zaključevali napade, razlika pa je le naraščala iz minute v minuto tako da je končna razlika bila tudi najvišja v celotni tekmi…

Gostom čestitke za borbenost do zadnje sekunde tekme. Njihov napredek je viden iz sezone v sezono. Letos se njim z novim sistemom tekmovanja ponuja tudi priložnost za uvrstitev na finalni turnir, kar bi bilo za te mlade fante fantastičen uspeh.

Mi igramo še dve tekmi. Najprej v četrtek v Ljutomeru proti KD Ljutomer prestavljeno tekmo prejšnjega kroga, v soboto pa odhajamo še v mesto mineralne vode imenovane Radenska… Tako Ljutomerčani kot Radenčani so stari mački v tej ligi, katerih ravno ne moremo vzeti “z levo roko”, čeprav so obojni letos v rezultatski krizi. Želimo si dveh zmag, da bi domači finalni turnir začeli iz prve pozicije.
Finalni turnir bo 14.03.2015 na OŠ III v Murski Soboti… Že sedaj vabimo vse ljubitelje košarke, da si ogledajo finalni turnir in vzpodbujajo svoje favorite. V vmesnem obdoju med koncem rednega dela PKL in finalnim turnirjem PKL pa KD Soboto še čaka nastop v pokalu PARKL/PKL, kjer se pravtako ne želimo zaustaviti v četrtfinalu ne glede na nasprotnika katerega nam bo žreb namenil…

 

You may also like...