PŠK Ljutomer : KK Sistemorg Beltinci

logoKD : KK Sistemorg Beltinci logo

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD Ljutomer1515132164
KK Sistemorg Beltinci2323262496

Podrobnosti

Datum Čas Tekmovanje Sezona
nedelja, 15.02.2015 14:00 Pomurska košarkarska liga 2014/15

Prizorišče

ŠIC Ljutomer
Grossmanova ulica 7, 9240 Ljutomer, Slovenija

KD Ljutomer

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
 Skupaj00000

KK Sistemorg Beltinci

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
 Skupaj00000

PŠK Ljutomer smo imeli ‘čast’ odigrati zadnjo tekmo rednega dela PKL. V nedeljo, 15.2.2015 smo v domači dvorani gostili ‘žute’ iz Beltinec, ki so potrebovali zmago za potrditev drugega mesta. Na domači klopi se je zbralo 9 igralcev, kar je glede na letošnje standarde malo, na klopi rumenih pa je bilo zbranih 7 igralcev.

Tekmo smo bolje odprli domači in s pomočjo dve trojk Kosija povedli z 8:2, nakar je sledila ofenziva gostov, pri katerih so enakomerno zadevali vsi in do konca četrtine povedli s 15:23.

Druga četrtina se je začela izenačeno in prednost gostov je ves čas ostajala približno enaka. V zadnjih minutah polčasa pa so gosteje spet pritisnili na plin in prednost povečali na 16 točk. Rezultat ob polčasu je znašal 30:45.

V tretji četrtini je na sceno stopil Niko Regvat, ki je zadel 4 trojke (skupaj 6). Gostje so skozi celotno četrtino povečevali svojo prednost, ki je po treh četrtinah znašala že 29 točk, tako da je bila zadnja četrtina le še formalnost.

Četrta četrtina je bila še najbolj izenačena izmed vseh. Obe ekipi sta približno izmenično zadevali, kljub temu pa so gostje uspeli doseči 3 točke več. Končni rezultat tekme PŠK Ljutomer 64:96 KK Sistemorg Beltinci.

Pri gostih je pet od sedmih igralcev doseglo dvomestno število točk. Poleg šestih trojk Regvata velja še omeniti predstavo Ferčaka, ki je dosegel 24 točk. Pri domačij je bil še najbolj razpoložen Kosi, ki je dosegel 15 točk.

Beltinci so s to zmago potrdili drugo mesto na lestvici in s tem neposredno uvrstitev na zaključni turnir v Mursko Soboto, za kar jim čestitamo. Mi smo letos dosegli zastavljene cilje in z dvema zmagama zasedli 5 mesto pri čemer je najbolj pomembno to, da je viden napredek v naši igri. Sedaj nas čaka tekma na izpadanje proti KK Radenci, s katerimi smo letos eno tekmo izgubili eno pa zmagali, razlika v točkah na teh dveh tekmah pa je bila vsega +3 za Radence, zato pričakujemo napeto tekmo za mesto na zaključnem turnirju.

Še enkrat čestitke za zmago KK Sistemorg Beltinci in za fer tekmo, pohvale tudi sodnikom in zapisnikarski mizi.

Sestavil: Andrej Copot

You may also like...