PŠK Ljutomer : KD Ljutomer

logoKD : KD_Ljutomer

Video

Rezultati ekipe

Ekipa1234TOznaka
KD Ljutomer301681468Poraz
Ljutomer1521152273Zmaga

Podrobnosti

Datum Čas Tekmovanje Sezona
nedelja, 16.11.2014 10:00 Pomurska košarkarska liga 2014/15

Prizorišče

ŠIC Ljutomer
Grossmanova ulica 7, 9240 Ljutomer, Slovenija

KD Ljutomer

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
 Skupaj00000

Ljutomer

# Igralec FGM FTM FTA 3PM Točke
 Skupaj00000

V drugem krogu PKL je bil v Ljutomeru na sporedu mestni derbi med PŠK Ljutomer in KD Ljutomer. Tekma se je odvijala ob precej zgodnji uri, kar pa ni vplivalo na udeležbo, saj se je na obeh klopeh zbralo lepo število igralcev.

Tekmo smo bolje odprli mladi Ljutomerčani, saj smo preko Nemca in Copot A. hitro prišli do vodstva 8:0. po štirih minutah so zadeli tudi starejši Ljutomerčani, kar pa ni prevesilo tehtnice na njihovo stran, saj smo še naprej polnili koš gostov in dve minuti pred koncem prve četrtine povedli že za 20 točk, nakar je odgovoril Šiškin in do prve prekinitve znižal rezultat na 30:15.

Drugo četrtino smo spet bolje odprli ‘domači’ in si pet minut pred koncem priigrali tudi največjo prednost na tekmi, 23 točk. Evforijo na domači klopi, so nato hitro pogasili igralci KD Ljutomer in do konca polčasa, z delnim izidom 16:3, stopili našo prednost na vsega 10 točk.

Podobno se je nadaljevala tudi tretja četrtina, kjer nismo mogli zadeti, medtem pa so nasprotniki polnili naša koš in se do konca tretje četrtine približali na vsega 3 točke zaostanka, kar je obetalo napeto tekmo vse do konca.

Takoj na začetku zadnje četrtine so igralci KD Ljutomer izenačili in prvič na tekmi tudi povedli. Nato pa so koši na obeh straneh izmenično padali in nobena izmed ekip si ni uspela priigrati večje prednosti, ki bi ji zagotavljala mirno končnico. Minuto pred koncem smo domači s trojko prišli na vsega 2 točki zaostanka in v naslednjem napadu ukradli žogo a smo v protinapadu zgrešili odprto polaganje, zaradi česar smo bili primorani delati osebne napake, ki so jih nasprotniki grešili, vendar tega nismo izkoristili v napadu in tekmo izgubili.

KD Ljutomer so z borbeno in nepopustljivo igro prišli do prve zmage, za katero je bil najbolj zaslužen Šiškin, ki je na koncu dosegel 29 točk, 15 pa jih je dodal Horvat. Pri ‘domačih’ je 22 točk dosegel Copot A., Nemec pa jih je prispeval 16. Čestitke KD Ljutomer za prvo zmago sezone, mi pa bomo,  po dveh porazih v končnici tekme, prvo zmago iskali že naslednji teden, ko se odpravljamo na gostovanje v Lendavo.

You may also like...