Lotmerk prvi finalist letošnje sezone

kk_lotmerk_vs_nona_sobota-26

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD NONA Sobota1814201466
KK Lotmerk1727241482

Statistika

Ker je zaključek sezone 2019/2020 prekinil Koronavirus, smo po šestih mesecih nadaljevali sezono. Naj spomnimo, da se je marca ravno začel playoff s tekmami polfinala, sistem pa je veleval, da se v finale uvrsti ekipa, ki zmaga dvakrat. Epidemija je prekinila polfinale pri izidu 1-1, večina klubov pa je na sestanku (septembra) izglasovala, da se bo liga nadaljevala v začetku oktobra.

Prišel je dan odločilne pofinalne tekme. Tekma je bila odigrana za zaprtimi vrati, zaradi vseh ukrepov, ki veljajo še dandanes. Srečanje so bolje začeli gostje, vodili skoraj celotno prvo četrtino. Tik ob koncu prve četrtine so domači uspeli rezultat preobrniti na 18:17. V prvi četrtini so Sobočanci plačali davek šestmesečne pavze, domači igralec si je poškodoval koleno in zaključul s tekmo. V drugi četrtini so gostje spet na hitro povedli in tokrat to vodstvo obdržali do konca polčasa. (32:44).
V drugem polčasu so domači preklopili na consko obrambo in zadeli v polno. Dokaj hitro so se gostom približali na 2 točki razlike, a so Prleki odgovorili s 4 zaporednimi trojkami in ušli na +14, ko je domačim začelo zmanjkovati sape. Rezultat po treh četrtinah 52:68.

Upanja za preobrat v taboru None je bilo malo, a še vedno nekaj. Kljub temu so gostje tekmo brez pretresov pripeljali do konca. Končni rezultat 66-82
Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “Ljutomerčani so se zasluženo uvrstili v finale in jim želimo veliko uspeha v prihodnje.”

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>