Tudi o drugem finalistu bo odločala tretja tekma

ŠD MS - Beltinci 11

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Sistemorg Beltinci2121131065
ŠD Murska Sobota2315242789

Statistika

Druga tekma polfinala Pomurske košarkarske lige med košarkarji iz Beltinec in ŠD-ja iz Murske Sobote je bila v »Žuti areni« v Beltincih. Domačini so se ne glede na pomembnost tekme zopet zbrali v za njih značilnem številu (7), gostov je bilo več (10), hkrati pa, kot je pokazal rezultat tekme, so bili dosti bolj motivirani in željni zmage, kot domači igralci, ki so poleg neborbenosti in brezvoljnosti pokazali še podcenjevalni odnos do nasprotnikov, za kar so bili kaznovani z visokim porazom. Tudi na tej tekmi se je zbralo zelo lepo število gledalcev (okrog 40).

Skok za prvo žogo je pripadel gostom, ki so v prvem napadu takoj zadeli met za tri točke. Domačini so vrnili z polaganjem za dve točki. Gostje so potem prvič resneje pobegnili na rezultat 11:4, vendar se beltinški igralci niso pustili že na začetku in goste ujeli in prehiteli v 7. minuti. Do konca četrtine je bila tekma izenačena, ob koncu so jo dobili gostje z 2 točkama prednosti (21:23), pri čemer so zadeli kar pet metov za tri točke. V drugi četrtini je bila tekma podobna, borbena, domača ekipa je ob koncu vodila za točko in imela zadnji napad, ki ga je z metom za tri točke uspešno zaključil Cör ter tako svoji ekipi prinesel vodstvo za štiri točke ob polčasu (42:38).

Domačini so se v polčasu zmenili, da do konca odigrajo, kot je treba in se tako uvrstijo v veliki finale PKL-ja. Začetek tretje četrtine je nakazoval domači načrt, saj so povedli za osem točk (47:39), potem pa se je vse zaustavilo. Gostje so jih z nekaj lahkimi koši dohiteli, ob koncu tretje četrtine pa še prehiteli in sami povedli za 7 točk (62:55). Na domači klopi kar precejšnja nejevera, pa vseeno se kaže volja za lovljenje rezultata, ki pa ni bila vidna na igrišču. Gostje so z consko obrambo povsem razorožili domači napad, ki je v zadnji četrtini zmogel vsega 10 točk. Ob bučni podpori in navdušenju so hkrati pridno polnili domači koš, tako, da je razlika samo naraščala. Ob koncu so prišli do največje razlike na tekmi (+24 točk).

Tomaž Bojnec, KK Sistemorg Beltinci: “Gostje so tako popolnoma zasluženo zmagali, vsi skupaj pa se že veselimo tretje, odločilne tekme na Ekonomski šoli v Murski Soboti, ki bo dala enega od finalistov PKL-ja.”

You may also like...