Lotmerk izenačil polfinalno serijo

kk_lotmerk_vs_nona_sobota-8

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Lotmerk1617271474
KD NONA Sobota1413141556

Statistika

Po napetem zaključku prve polfinalne tekme med KD NONA Sobota in KK Lotmerk, ki so jo na domačem parketu dobili sobočanci (62:61), je bila ta teden na sporedu povratna tekma. Obe ekipi sta lahko računali na kakšnega igralca več, kot pred tednom dni: pri domačih je sicer zaradi poškodbe počival Rudolf, toda sta bila v primerjavi s prvo tekmo v kadru Franov in Beltram, v ekipi gostov pa je bil glavna okrepitev ostrostrelec Ficko. Nona bi se z zmago uvrstila v finale, Lotmerk pa bi si priboril odločilno tretjo tekmo.

Uvodni skok so dobili gostje, toda v prvih minutah niso ujeli pravega napadalnega ritma. Na to je vplival tudi dober conski presing mladih Prlekov, ki so kot svojo veliko prednost v primerjavi z izkušenejšo ter fizično močnejšo Nono videli hitrost in vzdržljivost in to tudi s pridom izkoriščali. Po nekaj zadetih metih so povedli s 14:5, do konca polčasa pa je gostom uspelo znižati zaostanek na 16:14.

kk_lotmerk_vs_nona_sobota-29

Drugo četrtino so bolje odprli Sobočanci in povedli za 4 (16:20), toda sledil je delni izid 11:2 v korist domačih. Ta je bil predvsem posledica dobre igre v obrambi in protinapadov. Na obeh straneh je bilo nekaj nestrinjanja s sodniškimi odločitvami, kar se je končalo s tehnično napako Ficka v izdihljajih polčasa. Po zadetem prostem metu Berceja je prednost Ljutomerčanov znašala 6 točk (33:27). Zanimiv podatek je morda predvsem ta, da so domači uspeli praktično nevtralizirati prvega strelca lige J. Bilića, ki je v prvih dveh četrtinah dosegel le 3 točke.

kk_lotmerk_vs_nona_sobota-21

V drugem polčasu nobena od ekip ni popustila: domači so še vedno pokrivali goste po celem igrišču ter jih s tem močno utrujali, kar se je počasi poznalo. Razlika v prid KK Lotmerk se je vztrajno večala, saj so proti conski obrambi gostov zadeli nekaj odprtih metov ter protinapadov. Na drugi strani je večina košev padla iz rakete, kot je bilo tudi pričakovati. Po dveh protinapadih v zadnji minuti so Ljutomerčani povedli kar za 19 (60:41). Ker je bila tekma kljub visoki prednosti še daleč od odločene, domači niso popuščali vsaj do sredine zadnje četrtine. Prednost jim je uspelo obdržati, ob koncu srečanja so se nosilci igre v obeh ekipah lahko spočili. Končni rezultat 74:56, pri domačih sta največ točk dosegla Berce (19) in Beltram (16), pri gostih pa je izstopal Žigo (19).

 

You may also like...