Beltinci dobili prvo polfinalno tekmo v gosteh pri ŠDMS

ŠD MS - Beltinci 7

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
ŠD Murska Sobota1315161357
KK Sistemorg Beltinci1914212478

Statistika

Po šestih zaporednih zmagah ob koncu rednega dela ter osvojenem 2. mestu, so košarkarji ŠD MS v polfinalu dobili prednost domačega terena proti vedno neugodni ekipi iz Beltincev, ki je redni del končala na 3. mestu. Na domači strani se je zbralo 11 igralcev, medtem ko na gostujoči strani 7, vendar kot se je pozneje izkazalo, “pravih” 7. Na tekmo je prišlo tudi lepo število gledalcev.

Tekmo so bolje pričeli žuti, domači so le stežka dosegali točke proti čvrsti obrambi gostujoče ekipe. Prave igre niso razvili, vendar so se kljub slabi igri uspeli držati na razliki, ki je bila sprejemljiva. Prva četrtina se je končala s 6 točkami, polčas pa s 5 točkami razlike, tako da so imeli Sobočanci kljub slabi igri še vedno možnosti za zmago.

Drugi polčas se je pričel zelo izenačeno, na sredini tretje četrtine je semafor kazal le točko prednosti za goste. Sledil je nagel padec v igri domačih igralcev, Beltinci so izkoristili, kar jim je bilo ponujeno ter zaključili 3. četrtino s prednostjo desetih točk. V zadnji četrtini je sledil še dodaten padec v igri domačih ter po domače povedano “razpad sistema”, z nekaj tehničnimi napakami in neprimernim odnosom Sobočancev so Beltinci z lahkoto pripeljali tekmo do konca in zasluženo slavili.

Uroš Pavel, ŠD Murska Sobota: “Najprej bi čestital gostom, ki so pokazali pravi karakter in zasluženo zmagali. Na tej tekmi si žal drugega kot visok poraz nismo zaslužili. Vsak igralec ŠD MS bo moral popraviti odnos do samega kluba, do soigralcev kot tudi do drugih akterjev, ker samo ekipni duh in igra prinašata uspehe. Zelo mi je žal za nešportno obnašanje do sodnikov, saj si kljub nestrinjanju z njima v določenih situacijah NE SMEMO in NE MOREMO dovoliti nešportnega vedenja, česar v prihodnje v ekipi ne bomo tolerirali. Skušali se bomo pa pobrati po težkem porazu in pokazati pravi odnos do ekipe in do same igre košarke.”

You may also like...