Nona odnesla polfinalno zmago po napeti tekmi

2019 1117 10-17 02 PKL KD Nona Sobota - KK Lindau

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD NONA Sobota2215151062
KK Lotmerk1616171261

Statistika

Po odigranem zadnjem krogu in zmagi None proti Beltincem ter zmagi Ljutomera proti Lendavi, je bila znana četverica klubov ki še ostajajo v borbi za naslov Pomurskega prvaka v košarki. Razvrstitev rednega dela je nanesla, da Nona štarta iz 1. mesta, z nedeljsko zmago pa so nasprotniki v polfinalu postali “mlajši” Prleki, ki so zasedli 4. mesto.

Prlekom ravno termin ni odgovarjal, a tudi domačim datum ni šel povsem na roko. Na domači strani se je zbralo 6 igralcev, pri gostih jih je bilo 8. Glede na to, da so mlajši, z več kondicije bi lahko rekli, da termin za goste vseeno ni bil tako neugoden.
Tekmo so gostje odprli perfektno, saj so po vrsti zadevali za tri točke in v tretji minuti že vodili z 14:3. Minuta odmora domačih, dogovor kako naprej in res, gostje so skoraj sedem minut igrali brez doseženega koša, svojega edinega do konca četrtine pri rezultatu 20:16, domači pa so v tem času naredili delni izid 17:0. Prva četrtina se je zaključila z rezultatom 22:16.
V drugi četrtini podoben scenarij kot v prvi. Gostje so v prvih štirih minutah, naredili delni izid 10:2 ter prevzeli vodstvo (24:26), katerega so držali do devete minute druge četrtine. Gostje so popolni strelski mrk doživeli v 6.minuti (28:32), ter do konca polčasa niso dali niti ene točke. V tem obdobju je Nona Sobota naredila delni izid 9:0 in zaključila polčas z vodstvom petih točk. Rezultat ob polčasu 37:32. Videli smo lahko dobro obrambo na obeh straneh, sodnika pa sta dopuščala moško igro.
Tretja četrtina je vseskozi potekala dokaj izenačeno. Razlika v korist domačih se je gibala med tremi in devetimi točkami. Rezultat po treh četrtinah 52:49, je kazal da bo naslednjih deset minut še zelo zanimivih. V obeh ekipah se je že poznala utrujenost zaradi kratke klopi, saj so oboji zgrešili veliko metov.
Gostje so v zadnji četrtini zelo hitro prišli do izenačenja, kar je povsem odprlo tekmo. V sedmi minuti je semafor kazal rezultat poravnan na 61. Sledil je en zadeti prosti met Žiga slabi dve minuti do konca tekme. V nadaljnih napadih sta bili obe ekipi neuspešni, ko pa so imeli Prleki napad za zmago, so žogo izgubili in zmaga je ostala doma.

You may also like...