ŠD MS s šesto zaporedno zmago, Lotmerk za vse ali nič proti Lendavi

KK Ljutomer - ŠD Bistrica 5

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Lotmerk1319141460
ŠD Murska Sobota1516271977

Statistika

Takoj po tekmi med KD Ljutomer in KK Lindau Lendava so na parket ljutomerske dvorane ŠIC stopili košarkarji KK Lotmerk in ŠD Murska Sobota. Ljutomerčani bi si z zmago zagotovili polfinale, v katerega so bili sobočanci že uvrščeni, a njihova končna uvrstitev še ni bila znana. Na obeh straneh se je zbralo po 9 igralcev, obe ekipi pa sta pogrešali centrsko linijo: pri Lotmerku sta manjkala Preglej in Horvat Kovač, pri Soboti pa Zver.

Uvodni skok je pripadel gostom, ki so tudi bolje odprli srečanje in hitro povedli. Padlo je nekaj košev na obeh straneh, nato pa so se Prekmurci med strelskim mrkom Prlekov med peto in deveto minuto prvič odlepili na 7:15. Domači so razliko v zadnjih dveh minutah po zaslugi Berceja uspešno znižali na dve točki (13:15), a so v tem delu igre za preostanek tekme izgubili Rudolfa in Žibrata, oba zaradi poškodbe gležnja. V drugi četrtini se je izenačena igra nadaljevala, tokrat so si manjšo prednost pred odmorom ustvarili domači, gostje pa so jo znižali in na odmor odšli s točko zaostanka.

Kot že večkrat v tej sezoni, so košarkarji ŠD Murska Sobota odigrali izvrstno tretjo četrtino: odprli so jo z dvema trojkama Jablanovca, nato pa vztrajno večali svojo prednost. Razigral se je tudi do takrat nevidni Žilavec in po njegovi 10. točki v tem delu igre so Sobočanci povedli za 17. Do konca četrtine so Ljutomerčani zadeli še dvakrat in v zadnji četrtini so morali uloviti goste, ki so imeli 12 točk prednosti.

V zadnji četrtini so domači postavili cono, v upanju, da jim bo prinesla čudeže, kot na derbiju pred tremi tedni. Res so zmedli goste, jih prisilili v dve minuti odmora in se približali na dve točki zaostanka (skupno delni izid 15:0). V peti minuti so gostje prvič zadeli (trojka Laloviča od table), nato pa uspešno tudi nadaljevali. Domači so bili znova v krču in so do konca tekme dosegli le še 4 točke, gostje pa so zasluženo slavili.

Najuspešnejši strelci so bili Jablanovec z 22 in Radonjič z 19 točkami pri gostih ter Berce s 17 ter Godec s 16 pri domačih. ŠD MS so tako redni del zaključili z osmimi zmagami in zanesljivo uvrstitvijo v boj za najvišja mesta, Lotmerk pa si bo napredovanje moral zagotoviti z zmago v zadnjem krogu.

You may also like...