Nona suvereno preko Bistrice

2019 1117 10-30 03 PKL KD Nona Sobota - KK Lindau

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD NONA Sobota2417262188
ŠD Tropicano Bistrica11918644

Statistika

Prvi februar s pomladanskim vremenom je proti večeru kar vabil v dvorano OŠ3 na dvoboj prve in zadnje uvrščenih ekip na lestvici. Načeloma tekma ni odločala o ničemer, domačini so bili že uvrščeni v polfinale, Bistrica pa je trdno prikovana na dno lestvice.

Na obeh straneh se je nabralo osem igralcev, z končno zmago pa si je Nona že zagotovila prvo mesto na lestvici po rednem delu Radenska Naturelle PKL.
Kaj sploh napisati o tekmi v kateri je kakovostna razlika enostavno prevelika. Gostje so korak z domačini držali do 6. minute prve četrtine (14:9), nato so domači do konca naredili delni izid 10:2 in postavili izid četrtine 24:11 za KD Nona Sobota. So pa domačini že v prvi četrtini zadeli 4 trojke in s tem nakazali, kako bi lahko tekma potekala.
Drugo četrtino so domačini igrali suvereno, gostje so le stežka zadevali, semafor je v 7. minuti že kazal rezultat 41:13. Gostje so do konca preko Lacija in Balažica (trojka z zvokom sirene) uspeli do konca polčasa priti do mini serije 7:0. Rezultat ob polčasu 41:20
Tretja četrtina je bila tako rekoč kopija druge četrtine. v 6. minuti je bilo na semaforju že 59:22, a so domačini na koncu četrtine malce popustili v obrambi, gostje so to izkoristili in nekoliko znižali zasotanek do konca tretje četrtine. Rezultat 67-38.
Tekma je bila več ali manj odločena.Zadnja četrtina je potekala podobno kot ostale. Domačim so “padale” trojke, nekaj lepih akcij in zaključkov domačih. Gostje so se trudili a njim na tej tekmi žal ni šlo v napadu. Končni rezultat 88:44.
Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “S to tekmo smo potrdili 1.mesto po rednem delu, čakamo samo že na nasprotnika v polfinalu. V zadnjem krogu rednega dela pa sledi seveda prekmurski košarkarski “el klasiko” z Beltinci. Vabljeni seveda vsi ljubitelji košarke in PKLja na dvoboj z “žutimi”, kateri bo 22.februarja v telovadnici OŠ Beltinci.”

You may also like...