Po preobratu v zadnjih minutah zmaga na derbiju za KK Lotmerk

Screenshot 2020-01-25 at 14.56.05

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Lotmerk1510112460
KD Ljutomer2011131357

Statistika

V petek zvečer, vzporedno z rokometnim polfinalom, je bila na sporedu tudi tekma med KK Lotmerk in KD Ljutomer – lotmerški derbi. Prvi derbi v sezoni so novembra dobili izkušenejši košarkarji KD Ljutomer, tudi tokrat pa so izgledali izredno motivirani, saj so imeli povsem polno klop (12 igralcev).  V “domačem” taboru na drugi strani je bila slika drugačna, pogrešali so prvega strelca Berceja in poškodovanega kapetana Pregleja, na klopi se je tako zbralo 8 košarkarjev.

Prvi skok je pripadel KD Ljutomer, ki so povedli, v naslednjih dveh minutah pa so vodstvo po 4 točkah Topolnika prevzeli KK Lotmerk. Zatem so se “gostje” razigrali in si z delin izidom 10:0 priigrali vodstvo. Do konca prve četrtine so vodili največ za 9 in ves čas dobro kontrolirali igro, da se nasprotniki niso preveč razigrali. Rezultat prve četrtine 15:20.

V drugo četrtino so košarkarji KK Lotmerk vstopili z dvema zaporednima trojkama in povedli za točko, zato je trener KD Ljutomer Filipič hitro zahteval minuto odmora. Po njej so se gostje zbrali in znova zrežirali delni izid 10:0 ter si, podobno kot v prvi četrtini, priigrali lepo prednost 9 točk. Do polčasa so domači prednost nekoliko znižali, nasplošno pa je bil rezultat zelo nizek, posledica dobrih in agresivnih obramb obeh ekip. Ob polčasu je semafor kazal 25:31.

Tretjo četrtino so spet bolje začeli KK Lotmerk, ki so se po košu Gošnjaka pod osebno napako približali na dve točki zaostanka. V nadaljevanju so pobudo prevzeli KD Ljutomer in spet povedli. V zaključku četrtine se je razigral J. Copot in popeljal svojo ekipo v vodstvo z 11 točkami prednosti, ki so jo domači nato s trojko znižali na 8. Po treh četrtinah je izgledalo, da KD Ljutomer kontrolira potek srečanja in ima udobno prednost pred zaključkom (36:44).

V prvih minutah četrte četrtine sta bili ekipi zelo enakovredni, razlika se je do šeste minute gibala okoli 8-10 točk v prid KD Ljutomer. V zadnjem poskusu, da tekmo obrnejo v svojo korist, so košarkarji KK Lotmerk štiri minute pred koncem pri zaostanku 10 točk postavili consko obrambo, ki se je izkazala za zadetek v polno. Gostje se v napadu niso znašli, domači pa so se vztrajno približevali. V osmi minuti so se približali na tri točke prednosti, v naslednjem napadu KD Ljutomer je zaradi krčev igro moral pred dvema prostima metoma zapustiti J. Copot. Namesto njega je prosta meta izvajal Novak, ki je zadel le enega. Po minuti odmora je tik pred vstopom v zadnjo minuto srečanja Godec s trojko od table svojo ekipo približal na točko zaostanka. KD Ljutomer je v naslednjem napadu zgrešil, a v borbi za skok je bila storjena osebna napaka s strani Lotmerka. Zaradi bonusa se je Novak znova odpravil na linijo prostih metov, zgrešil oba, nato pa so gostje storili osebno napako nad Horvat Kovačem, ki je svoja prosta meta zadel. Tako je Lotmerk prvič po drugi četrtini znova povedel. Po novem neuspešnem napadu za KD je dva prosta meta zadel še Topolnik, zatem je vsaka ekipa še zgrešila po dva prosta meta. V zadnjem napadu so imeli košarkarji KD Ljutomer met za izenačenje in malo je manjkalo, da bi se tekma odločala v podaljšku, toda Novak je zgrešil in zmage so se veselili KK Lotmerk.

You may also like...