ŠD MS na derbiju vrnili Noni za poraz

2019 1117 10-17 02 PKL KD Nona Sobota - KK Lindau

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD NONA Sobota1720201269
ŠD Murska Sobota2214311885

Statistika

Priprave na to tekmo so se za domače začele takoj po prejšnji tekmi. Že v nedeljo je bilo bolj kot ne jasno, da bo kar precej domačih na soboškem derbiju manjkalo zaradi raznih obveznosti. V ponedeljek, predčasen dogovor med člani KD NONA Sobota, pade odločitev, da derbi poizkušajo prestaviti. Vseeno gre za dvoboj ekip, ki domujeta v Murski Soboti in prav bi bilo, da se tekma odigra v polnih postavah. A pravila lige velevajo, da se nasprotnik s samo prestavitvijo tekme mora strinjati in tu so v domači ekipi videli največji problem.

Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “Vseeno, kontakt z komisarjem lige, pa nasprotno ekipo v upanju, da se bodo strinjali s prestavitvijo tekme. Pogled na lestvico pa pač pokaže drugačno realnost. KD NONA Sobota suvereno na prvem mestu, na drugi strani pa ŠD Murska Sobota v borbi za polfinalno vstopnico s še ostalimi štirimi ekipami. Ne gre jim zameriti odločitve, da se ne strinjajo, da se tekma prestavi, verjetno bi v podobni situaciji tudi mi odreagirali isto. Termin je ostal enak, vseeno pa kljub vsem odsotnostim, smo domači bili odločeni, da tekmo zmagamo.”

Prišla je ta sobota in tekma na OŠ3. Medtem ko smo se domači šele začeli zbirati v slačilnici, so gostje že bili na parketu v polni postavi na ogrevanju, polno motivirani seveda. Domačih igralcev je bilo 7, na drugi strani 11.
Tekmo so bolje odprli gostje, domači so se nekako lovili, predvsem v obrambi. V napadu je bila igra sicer dokaj vzpodbudna, le zaključek je manjkal. Gostje so dokaj hitro prišli do prednosti petih točk in jo nekako držali do konca četrtine. Je pa bil zaključek prve četrtine s strani domačinov veliko boljši od začetka, zato so z optimizmom pričakovali drugo četrtino. Rezultat po prvi četrtini 17 :22
Druga četrtina je bila dokaj izenačena, razlika pa se je gibala med dvema in 8 točkami v korist gostov. Ravno v trenutku, ko so gostje naredili največjo razliko (+9), so šli eksperimentirat s consko obrambo. Domačim je to očitno odgovarjalo, do konca četrtine so naredili delni izid 12:2 in prevzeli vodstvo tik ob zaključku prvega polčasa. 37:36 rezultat 1.polčasa.
Začetek tretje četrtine je bil izenačen. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in bili izenačeni do 8. minute (55:57), nato pa je sledil na domači strani podoben mrk, kot se je to zgodilo gostom v drugi četrtini. Delni izid 2:10 in rezultat po treh četrtinah 57:67.
V zadnjo četrtino so domači vstopili z željo, da poskusijo odigrati pametno v napadu, saj so bili že kar utrujeni (večino tekme so igrali s petimi igralci, gostje so koristili 10 igralcev v rotaciji). Plan domačinov je bil dati točko več od nasprotnika vsako minuto. Gostje so to utrujenost in nemožnost neke večje rotacije igralcev v ekipi None izkoristili in prijeli presing po celotnem igrišču. Brez pravega organizatorja v ekipi, so domači imeli nekaj težav, razlika pa se je ves čas gibala okrog 10 točk prednosti v korist gostujoče ekipe. Ko je bilo več ali manj jasno, da bodo srečanje dobili košarkarji ŠD MS, so želeli domači razliko vsaj znižati, a ni šlo. Gostje so v zaključku izkoristili utrujenost in prišli do zmage s šestnajstimi točkami razlike. Končni rezultat 69:85
Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “Čestitke gostom za zasluženo zmago in upamo na maščevanje v playoffu (polfinale ali finale), naslednji teden pa nas čaka dvoboj v Lendavi. Vedno neugodni, ne glede na situacijo na lestvici. Gre za dvoboj “veteranov”, če se ne motim sta Lindau Lendava in Nona Sobota po povprečni starosti igralcev najbolj izkušeni ekipi v ligi.”

You may also like...