Beltinčani zabeležili tretjo zaporedno zmago

DSC06847

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD Ljutomer15822959
KK Sistemorg Beltinci1514211565

Statistika

V 9. krogu so košarkarji KD Ljutomer na domačem parketu v ponovitvi finala iz prejšnje sezone gostili aktualne prvake iz Beltincev. Na domači klopi se je zbralo 9 igralcev, na gostujoči pa le 6. Prva četrtina se je začela zelo izenačeno, saj sta obe ekipi izmenično dosegali koše. Po prvih 10 minutah igre je semafor kazal 15:15.

Tudi v drugi četrtini je 8 zbranih gledalcev videlo le malo košev, posledica odlične obrambe obeh ekip ali pa slabe igre v napadu. Tri minute pred koncem polčasa je bil rezultat še izenačen na 23, nato pa so si gostje s šestimi zaporednimi točkami priigrali manjšo prednost. Rezultat prvega polčasa je bil 23:29.

Žuti so v podobnem tempu nadaljevali tudi v drugem polčasu, saj so dosegli 7 zaporednih točk in povedli s 36:23, nato pa so se končno prebudili tudi domači strelci, ki so začeli počasi loviti goste. Ekipi sta sicer izmenično dosegali koše, vendar so domači večinoma zadevali trojke, gostje pa za dve točki. Pred zadnjo četrtino je prednost gostov znašala 5 točk – 45:50.

V zadnji četrtini so si strelci v obeh ekipah spet vzeli nekaj počitka, kar ni bilo po godu navijačem. Beltinčani so igrali nekoliko bolje in počasi večali svojo prednost, ki je dve minuti pred koncem tekme znašala 13 točk – 52:65. Takrat so se domačini spomnili, da šteje tudi medsebojna razlika in nekoliko pritisnili. S šestimi zaporednimi točkami so uspeli razliko znižati na 6 točk, kjer se je tekma tudi končala. Končni izid 65:59 za Beltince, ki so tako za točko dobili tudi skupno razliko na medsebojnih tekmah. Pri gostih je bil najzaslužnejši za zmago Aleš Novak z 28 točkami, pri domačih pa Jernej Copot z 20.

Andrej Copot, KD Ljutomer: “To je naš drugi poraz v 2020 s čimer smo očitno porabili bonus. Če želimo računati na polfinale bo treba zmagati preostale 4 tekme. Sledi en vikend odmora, ki ga bomo namenili intenzivnemu treningu pred velikim prleškim derbijem.”

You may also like...