Visoka zmaga None v Ljutomeru

KK Ljutomer - ŠD Bistrica 5

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Lotmerk1619151767
KD NONA Sobota23242231100

Statistika

Košarkarji KK Lotmerk so na prvi domači tekmi v novem letu gostili trenutno vodilno ekipo KD NONA Sobota. Na prvi tekmi med omenjenima ekipama v letošnji sezoni so Sobočanci zmagali za 12, če pa bi Prleki danes dobili tekmo z višjo razliko, bi prevzeli vodstvo na lestvici. Klopi obeh ekip niso ravno pokale po šivih; na domači 9, na gostujoči 7 igralcev.

Uvodni skok so dobili gostje, a v začetku srečanja nismo videli veliko točk, ekipi sta se zares segreli šele v četrti minuti. Nona je večino četrtine vodila z minimalno razliko, nato pa so stopili na plin in z delnim izidom 10:2 naredili razliko. Rezultat četrtine 16:23.

V drugo četrtino so domači vstopili motivirano, z presingom in dobro obrambo ukradli nekaj žog ter prevzeli vodstvo. Gostje so postavili consko obrambo, ki so jo domači v začetku še prebijali, v zadnjih treh minutah pa žoga ni želela skozi obroč in Nona je z delnim izidom 12:0 prešla v vodstvo, ki ga do konca tekme ni več izpustila.

V drugem polčasu so domači sicer še napadali, a so zgrešili preveč “zicerjev” in odprtih metov, da bi se nevarneje približali. Na drugi strani so gostje na krilih T. Novaka in J. Bilića pridno polnili koš Prlekov in rezultat je ob kocnu tretje četrtine kazal 50:69. V zadnji četrtini je domačim očitno zmanjkalo volje in so le še čakali, da se tekma zaključi, gostje pa so še naprej zadevali in v zaključku srečanja dosegli tudi tako želeno stotico.

You may also like...