Prvo tekmo v novem desetletju dobila Nona

2019 1117 10-16 01 PKL KD Nona Sobota - KK Lindau

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD NONA Sobota2510141968
KD Ljutomer132291559

Statistika

Z zaključenimi božično-novoletnimi prazniki se je z vikendom nadaljevala tudi Radenska Naturelle PKL, prva je bila na sporedu tekma med vodilno Nono in drugouvrščenimi KD Ljutomer. Udeležba na obeh straneh pohvalna (na vsaki strani po 10 igralcev).

Tekmo so veliko bolje odprli domači, gostom so v prvih sedmih minutah dovolili vsega 2 točki, sami pa so jih v tem obdobju dosegli 15. Vse je kazalo, da bo to novoletni sprehod do zmage, vkolikor se bo tako nadaljevalo. Kljub temu so Ljutomerčani precej neugodni in nepopustljivi, zato so domači vedeli, da bo potrebno še malo “pritisniti” in povečati razliko. Nekaj menjav, malce negotovosti v igri do konca četrtine, a razlika je ostajala na +12 (25:13).
Druga četrtina je bila popolnoma obratna kot prva. Ljutomerčani so dominirali, sodnika puščala precej fizično tekmo, kar Sobočancem ravno ni odgovarjalo. Dokler so se privadili na sam kriterij sojenja, so izgubili kup žog in gostom dobesedno ponudili možnost, da se vrnejo v igro. V osmi minuti so gostje že vodili z 29:35. Vseeno so domači do konca uspeli malce ritem gostov zaustaviti in do polčasa izenačiti na 35:35.
V tretji četrtini so domači počasi, a vztrajno spet povečevali razliko in dobivali kontrolo nad igro. Po nekaj menjavah je spet prišlo do rahlega padca, gostje so naredili delni izid 7:0 in se približali na -5 do konca četrtine (49:44).
Zadnjo četrtino so želeli domači čimbolj mirno pripeljati do konca. Gostje so sicer bili nepopustljivi kot vedno, a se je razlika vsekozi gibala okrog desetih točk prednosti v korist KD Nona Sobota. Tekma se je zaključila z rezultatom 68:59.
Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “Začetek leta 2020 smo začeli zelo zadovoljivo z zmago. Naslednji teden, nas čaka še eno težko gostovanje pri drugi ljutomerski ekipi, spet derbi kroga med trenutno prvo in drugo uvrščeno ekipo lige.”

You may also like...