Beltinčani po podaljšku Noni zadali prvi poraz

2019 1117 10-30 03 PKL KD Nona Sobota - KK Lindau

Rezultati ekipe

Ekipa1234OTT
KD NONA Sobota1771620262
KK Sistemorg Beltinci18111318363

Statistika

Derbi je derbi, ne glede na stanje na lestvici enih ali drugih. Tudi ta zadnji je bil rezultatsko zanimiv do samega konca z zmago žutih v podaljšku. Stanje igralskega kadra je bil pokazatelj, da vseeno ne gre za normalno tekmo PKL (9 Sobočancev proti 8 Beltinčanom). Gre za tekmo ekip, ki sta v zadnjih sezonah serijsko osvajali PKL, njuna srečanja pa so bila vedno zanimiva. Včasih manj kakovostna, a zanimiva prav vedno.

Domači trener Lukač je začel z dokaj nevsakdanjo a nadvse zanimivo prvo peterko (Vogrinčič, Otopal, Kuzmič, J. Bilić in Žigo), na drugi strani pa gostujoči trener Gerenčer z dokaj nizko, a hitro postavo (Ulaga, Lebar, Hercan, M. Kukel in Ferčak), čeprav mu ob odsotnosti prvega centra Novaka kaj drugega niti ni preostalo.

Prva četrtina je potekala dokaj izenačeno. Nobena od ekip si ni priigrala vidnejše prednosti, še najvišjo so imeli gostje dve minuti do konca ob rezultatu 13:18. Do konca četrtine so domači znižali na 17-18. V tem obdobju sta najbolj izstopala po točkah pri domačih J. Bilić s šestimi točkami in Ulaga pri gostih z osmimi točkami.
Drugo četrtino je odlično začel Lebar in s začetnimi petimi točkami Beltince popeljal na +6, Kukel nato takoj na +8. Domači so vzeli minuto odmora, saj v prvih štirih minutah niso dali niti točke. V naslednjih štirih minutah delni izid 2-0. Do konca četrtine so eni in drugi dali še nekaj točk, rezultat četrtine pa izjemo nizek (7:11). Rezultat ob polčasu 24-29.
Drugi polčas domači odprejo dosti boljše, hitro dajo dva koša in se približajo na vsega točko razlike, a so lanski prvaki odgovorili z enako mero dveh zaporednih košev. Spet do konca četrtine izenačena tekma, gostom se ni uspelo retultatsko odlepiti, domači pa se tudi niso uspeli povsem približati, da bi goste lahko tudi prehiteli. Retultat po koncu tretje četrtine je bil 40:42.
Zadnja četrtina je bila po pričakovanjih, glede na potek tekme, odprta in izredno izenačena. V tretji minuti so domači spet povedli (45:44), a so gostje vrnili z dvema trojkama in spet ušli na +5. Sledilo je šest zaporednih točk Sobočancev in spet +1 za domače (6. minuta). Gostje spet “zalepijo” trojko (njihova tretja zaporedna v zadnji četrtini) povedejo, Nona izenači izenačimo in spet trojka Beltincev, že četrta zaporedna (tretja zaporedna Hercana). Nato Jure Bilič zniža na točko, Zdene Bilič pa zadane trojko za +2 ob koncu 8. minute zadnje četrtine. Sledita dva zgrešena prosta meta Ulage, a je le ta v naslednjem napadu izenačil na 58:58. Zadnja minuta, Otopal s košem domače pelje v vodstvo z dvema točkama razlike. Na drugi strani ima Ulaga dva prosta meta za podaljške. Tokrat je bil natačnejši kot minuto poprej, zadel oba, izenačil in ekipi popeljal v podaljške. Rezultat ob koncu rednega dela poravnan na 60.
Podaljški pa so bili podobni drugi četrtini, koš Zdeneja  v drugi minuti, trojka Frčoja v zadnji minuti za zmago, vmes pa štirje zgrešeni prosti meti Dore. Zmaga Beltincev z rezultatom 63:62.
Tomaž Dundek, KD NONA Sobota: “Čestitke žutim za zasluženo zmago. Naš prvi poraz, nič tragičnega. Naslednjo soboto igramo še prestavljeno tekmo z Bistrico. Upamo da leto 2019 zaključimo seveda z zmago. Glede na to, da je to naše zadnje poročilo v letu 2019, želimo vsem ljubiteljem lige in sodeljujočim v pomurski košarkarski ligi lepe praznike ter veliko veselja, zdravja in vsega ostalega v prihajajočem letu.”

You may also like...