Beltinčani po podaljšku premagali Bistrico

Beltinci - KD 1

Rezultati ekipe

Ekipa1234OTT
KK Sistemorg Beltinci182211171179
ŠD Tropicano Bistrica19161914775

Statistika

Košarkarji iz Beltincev so svojo novembrsko turnejo 8 tekem v 2 ligah zaključili v soboto, 30.11.2019 v doma proti ekipi Tropicana iz Bistrice. Pred tekmo se je na domači klopi zopet zbralo 6 brezvoljnih, poškodovanih, nemotiviranih igralcev (tekma proti Ptuju en dan prej je očitno pobrala vso voljo), Lebar je nato prišel 1 minuto pred začetkom, ker je mislil, da je tekma pozneje. Tudi pri gostih slika ni bila najboljša, je pa bilo število igralcev večje kot pri domačih. Zanimivo – VIP klop je bila polna že pred tekmo!

Run&gun se je lahko začel, s tem, da pri domačih ni bilo ne teka, ne streliva za zadevanje, kar so gostje s pridom izkoristili in do polovice prve četrtine povedli z rezultatom 17:6. Domači so morali vzeti minuto odmora in menjati 2 igralca, da sta se 2 vsaj malo odpočila. Takrat so zaigrali boljše in do konca četrtine skoraj ujeli goste, ki so potem zadeli samo še enkrat (rezultat 1. četrtine 18:19). V drugi četrtini podobna slika, s tem, da so Beltinčani goste prehiteli in si do polčasa nabrali prednost 5 točk (40:35).

Drugi polčas se prične in vse se obrne nasprotno od načrtov domače ekipe. Gostje zadevajo, domačini pa nič (še večino zicerjev ne) in ob koncu 3. četrtine kaže semafor zopet na prednost gostov (51:54). V zadnji četrtini se boj nadaljuje in očitno vsaka ekipa igra svojo tekmo. Gostje zadevajo in se trudijo, domači ne zadevajo in se ne trudijo. Tri minute do konca gostje povedejo za 11 točk (53:64) in zdi se, da je tekma odločena. Domačini vzamejo minuto odmora, menjajo 2 igralca ter vložijo vse moči v povratek. Začnejo igrati obrambo in končno nekaj zadenejo ter goste skoraj ujamejo. Pri rezultatu 66:68 (10 sekund do konca) ima Trstenjak 2 prosta meta za zmago. Ker je oba zgrešil, domači poberejo skok in se hitro preselijo v napad. Met so zgrešili, vendar je Kukel pobral žogo v napadu in v zadnji sekundi zadel za izenačenje.

Sledil je podaljšek, kjer pa so domači na koncu vseeno zmagali z veliko sreče in predvsem na izkušnje.

You may also like...