Beltinčani na domačem terenu boljši od ŠD MS

ŠD MS - Beltinci 12

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Sistemorg Beltinci1919132475
ŠD Murska Sobota1613201261

Statistika

Košarkarji iz Beltincev so v svojem drugem košarkarskem vikendu v novi sezoni (igrajo 2 tekmi na vikend v 2 ligah) gostili ekipo ŠD iz Murske Sobote. Po dveh začetnih neuspehih (2 poraza proti ekipama iz Ljutomera, ki sta bili predvsem fizično precej boljše pripravljeni) ter hkrati petkovemu uvodnemu porazu proti ekipi iz Podčetrtka v ligi PARKL je bilo več kot očitno, da je Žutim začela teči voda v grlo in da bo treba začeti zmagovati, če se želijo uvrstiti na marčevsko razigravanje in braniti naslov prvaka PKL.

Na domači klopi se je po petkovi naporni in razburljivi tekmi v PARKL ligi zbralo 7 igralcev (prišel je sveži Ferčak), ostali borci smo krpali rane in stiskali zobe. Pri gostih iz Murske Sobote se je zbralo 9 igralcev, vseeno pa so bili brez prvega centra Zvera (do letošnje sezone igralca Beltincev), ki je moral odslužiti disciplinsko kazen 1 tekme neigranja.

V prvi četrtini smo gledali dva različna stila igranja; domačini so zaradi premoči v višini in teži igrali predvsem pod koš, gostje pa so se osredotočali na mete iz razdalje. Domačini so nekje na sredini četrtine ušli na 8 točk razlike, ki pa so jo gostje z 2 zaporednima trojkama ob koncu zmanjšali. Rezultat prve četrtine 19:16 za Beltince. V drugi četrtini podobna slika, domačini so zopet ušli na prednost okrog 10 točk, ki pa je Sobočanci tokrat niso uspeli zmanjšati. Rezultat ob polčasu: 38:29.

V tretji četrtini so gostje spremenili obrambo iz posamične v consko in tu so se začeli problemi za domače igralce.  Met iz razdalje jim nikakor ni stekel, zgrešili so nekaj zicerjev ter dovolili gostom, da se približajo. Poznala se je utrujenost s petkove tekme, manjkala je svežina, v tem obdobju je beltinski voz vlekel predvsem Aleš Novak, ki je dosegel 9 od beltinških 13 točk. Ob koncu tretje četrtine so se gostje povsem približali, rezultat 61:59 pa je obetal razburljivo tekmo do konca.

V zadnji četrtini so se domači vseeno zbrali ter predvsem z izkušnjami tekmo pripeljali do zmage. Do polovice četrtine so se gostje še držali (rezultat 6 minut do konca je bil izenačen na 59), potem pa so domači zadeli nekaj odprtih metov ter končno tudi met za tri točke (Hercan), s čimer so se odlepili od gostov ter povečali razliko na 10 točk. Ob koncu tekme smo zadeli še 2 meta ter tako dosegli največjo razliko prav v zaključku (14 točk). Končni rezultat je bil 75:61. Za domače je bila to letos prva zmaga, s čimer se vračajo nazaj v boje za najvišja mesta.

You may also like...