Na lotmerškem derbiju prevladale izkušnje

kdl4

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KD Ljutomer1214251263
KK Lotmerk1414121050

Statistika

Po soboškem derbiju prejšnji vikend je bil v četrtem krogu Radenska Naturelle PKL čas še za prleški oz. lotmerški derbi med »domačo« ekipo KD Ljutomer in mlajšimi kolegi iz KK Lotmerk. Netipično za košarkarske tekme v Ljutomeru se je na tribunah zbralo blizu sto gledalcev, ki so se nadejali dobre košarkarske predstave. Na domači klopi se je zbrala standardna deveterica, pri gostih pa kar vseh dvanajst igralcev.

Starejši Prleki so začeli udarno in hitro povedli z 9:0. Po minuti odmora so zaigrali tudi »gostje« in z delnim izidom 12:2 prevzeli vodstvo. V oči bode podatek, da so domači po začetnih 9:0 do konca četrtine uspeli doseči le še tri točke. Rezultat po prvi četrtini je bil 12:14 za KK Lotmerk. Po isti šabloni se je odvijala tudi druga četrtina. Najprej so z delnim 11:3 povedli košarkarji KD Ljutomer, zatem pa je sledil odgovor gostov, ki so prav tako z delnim izidom 11:3 ponovno prešli v vodstvo in tako na odmor odšli s prednostjo dveh točk – 26:28.

Drugi polčas se je začel izenačeno, s koši na obeh straneh. Po petih minutah igre pa so domači stopili na plin in z nekaj zadetimi trojkami in uspešnimi protinapadi počasi začeli bežati in si do konca četrtine priigrali enajst točk prednosti – 51:40. Kljub temu je bila tekma še daleč od dobljene. Gostje so začeli dobro in dosegli prve štiri točke ter zaostanek znižali na sedem točk. V tretji minuti so izkušenejši Prleki znova pritisnili in z delnim izidom 10:0 povedli za velikih 17 točk, to prednost varno obranili do konca ter se veselili tretje zaporedne zmage.

You may also like...