Slavje None na prvem soboškem derbiju

2019 1110 15-38 01 PKL ŠD Murska Sobota - KD Nona Sobota

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
ŠD Murska Sobota1815122772
KD NONA Sobota2014192376

Statistika

Prvi soboški derbi PKL se je odvijal 10.11.2019 v dvorani Ekonomske šole Murska Sobota med domačo ekipo ŠD Murska Sobota in gosti KD Nona Sobota, v prijetnem ambientu in ob zavidljivem številu obiskovalcev, katerega se ne bi branil tudi marsikateri izmed klubov, ki igrajo ligo višje. Na vsaki klopi se je zbralo po 9 igralcev, žal pa se je na tekmi pojavil le en sodnik.

Prva četrtina se je končala z rezultatom 20:18 za goste. Nobena ekipa si v prvi četrtini ni zmogla ustvariti večje razlike, največ so vodili košarkarji None za 5 točk. Drugo četrtino so boljše začeli domači košarkarji in si prav tako ustvarili 5 točk razlike v svojo korist, vendar so do konca četrtine gostje uspeli izničiti prednost domačih. Na odmor so košarkarji None odšli s točko prednosti pri rezultatu 33:34.

Napeta tekma se je v tretji četrtini prevesila v korist košarkarjev None, ki so povedli za visokih 13 točk pri rezultatu 40:53, vendar so v domačem taboru pred zadnjo četrtino znižali zaostanek na 8 točk. Tako so košarkarji ŠD MS v zadnjo četrtino stopili v upanju da se uspejo gostom čim bolj približati ter iztržiti pozitiven rezultat. S 7 zadetimi trojkami v zadnji četrtini so se minuto pred koncem gostom res približali na točko zaostanka, na kar so še prestregli žogo, vendar pa žal zgrešili odprt protinapad, ki bi jih pol minute pred koncem tekme popeljal v vodstvo. Na drugi strani so košarkarji None s trezno glavo najprej zadeli en prosti met, nato dobili skok po zgrešenem drugem prostem metu ter zadeli koš, s katerim so se oddaljili za 4 točke 6 sekund pred koncem tekme.

Najboljši strelec tekme je bil košarkar None, še v lanski sezoni igralec ŠD Murska Sobota, Bilić Jure z 32 točkami, pri domači ekipi pa je kar 5 igralcev preseglo dvomestno številko.

Fotogalerijo lahko najdete na naši FB strani (foto: Dušan Dundek)

You may also like...