Prva zmaga tudi za Lendavčane

lendava ekipna

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Lindau Lendava2521261385
ŠD Tropicano Bistrica1522162275

Statistika

Na prvo domačo tekmo za KK Lindau Lendava, na kateri so se pomerili s sosedi iz Bistrice, sta obe moštvi prišli nekoliko oslabljeni, brez nekaj nosilcev igre (D. Balažica in G. Farkaša pri Bistrici in T. Hozjana pri Lendavi), toda to ni vplivalo na športni naboj med igro, saj je tekma cel čas potekala borbeno, zbrano in z veliko želje po uspehu obeh moštev.

Začetek je pripadel domačinom, ki so bili nekoliko bolj zbrani in odločni, uspešno zaustavljali nasprotnika ter dobro zaključevali napade. Prvo četrtino so končali s prednostjo 10 točk in to prednost cel čas zadrževali na podobni ravni. Tako so polčas zaključili z 9 točkami naskoka.

Tudi v tretji četrtini se je dobra igra domačih nadaljevala, gostje so težko prišli do metov, saj so Lendavčani najnevarnejšega strelca gostov Trstenjaka zaustavili s kolektivno obrambo in končali tretjo četrtino z visoko prednostjo 19 točk.

Zadnja četrtina bi morala le biti formalnost, toda gostje so z nekaj uspešnimi napadi in zadetimi meti za tri rezultat hitro zmanjšali in v šesti minuti zaostanek zmanjšali na le dve točki. Po minuti odmora so domačini odločneje pristopili k igri in z dobro obrambo in zadetimi koši uspešno zaključili tekmo v svojo korist.

You may also like...