Lanski prvaki še drugič poraženi

IMG_0877

Rezultati ekipe

Ekipa1234T
KK Lotmerk1616222074
KK Sistemorg Beltinci1618161969

Statistika

Beltinški košarkarji so se po petkovem večernem porazu proti KD Ljutomer v soboto popoldne odpravili na gostovanje v prestolnico Prlekije, kjer jih je čakal obračun s KK Lotmerk. Domačim je od standardnih članov ekipe manjkal le Preglej, gostje so za razliko od petka pogrešali Ulago in Kukla, a imeli zato v postavi lani prvega strelca lige Novaka in branilca Lebara, ki sta dan prej manjkala.

Ljutomerčani so tekmo odprli z agresivno obrambo po celotnem igrišču in z nekaj zadetimi meti (od tega 10 točk Berceja) hitro pobegnili na 8 točk prednosti (14:6). Pri gostih je v igro nato vstopil Novak, za katerega domači niso imeli prave rešitve v obrambi, zato so se Beltinčani približali, po trojki Lebara v zadnji minuti pa tudi izenačili. K temu je veliko pripomogla conska obramba, proti kateri se Ljutomerski košarkarji niso znašli. Druga četrtina se je nadaljevala podobno, kot se je prva končala: domači so igrali v krču, gostje pa tega niso uspeli povsem izkoristiti, največ so povedli le za tri točke, ob polčasu pa vodili za dve.

Prleki so v tretjo četrtino vstopili kot prerojeni in s conskim presingom ter agresivno obrambo kradli žoge nasprotnikom. Hkrati so tudi zadevali odprte mete in z delnim izidom 17:0 povedli za 15 točk. V tistem trenutku so bile njihov največji problem osebne napake visokih igralcev, saj pogosto niso mogli drugače zaustaviti Beltinških centrov. Žuti so do konca četrtine zaigrali bolje in se znova približali na štiri točke zaostanka.

Zadnjo četrtino so znova odlično začeli domači in spet povedli za 13, toda gostje se niso predali. Do osme minute je razlika ostajala okoli 8 točk. Pri domačih je zaradi pete osebne napake najprej obsedel Godec, kasneje pa še Horvat Kovač. Ko so se Beltinčani na začetku zadnje minute približali na 4 točke razlike, je pomembno trojko zadel Topolnik. Zaključek tekme je bil kljub temu živčen, saj so domači v zadnji minuti storili še nekaj neumnosti (trojka Lebara pod osebno napako, tehnična napaka …), a zmaga je ostala v Ljutomeru.

You may also like...