KD Ljutomer 59 : 71 KD NONA Sobota

kdl3

Rezultati ekipe

Ekipa1234TOznaka
KD Ljutomer231291559Poraz
KD NONA Sobota1625131771Zmaga

Statistika

Glede na število igralcev na domači klopi bi lahko rekli, da je sezona prišla prehitro, saj se je zbralo vsega 7 igralcev. Nič kaj bolje pa ni bilo niti na klopi povratnikov v PKL, kjer se je zbralo 8 igralcev. Tekmo so bolje odprli Prekmurci, ki so preko obeh Bilićev povedli s 7:1. Nato so se prebudili tudi domači in z delnim izidom 15:2 povedli za 7 točk. To prednost so uspešno zadržali do konca prve četrtine.

Drugo četrtino so znova bolje odprli gostje in s pametno igro pod koš, na visokorasla brata Bilić, počasi začeli loviti Ljutomerčane. V šesti minuti so jih preko trojke Ficka tudi ujeli in prehiteli. Nona je bila vseskozi boljša in počasi večala svojo prednost, ki je ob polčasu narasla na 7 točk – 35:41.

Drugi polčas se je začel z izenačeno igro na obeh straneh. Gostje so uspešno odbijali poskuse domačih in ohranjali prednost. V zadnjih dveh minutah četrtine so z delnim izidom 6:1 svojo prednost povišali na 10 točk – 44:54. Tekma seveda še ni bila odločena. Živčno vzdušje je svoj vrhunec doseglo v peti minuti, ko je pri domačih Štrakl prejel tehnično napako. Zaradi nešportne napake nekaj minut prej je moral predčasno na klop. Kmalu se mu je s peto osebno napako pridružil še Bot, tako da so domači ostali brez visokih igralcev pod košem. Sobočanci so uspešno držali prednost in na koncu zasluženo slavili prvo zmago v sezoni. Pri gostih je bil s 27 točkami najzaslužnejši za zmago Jure Bilić, Gregor Ficko pa jih je dodal 18. Pri domačih je Jernej Copot dosegel 22, Andrej pa 15.

 

You may also like...