Predstavitev ekip: ŠD Murska Sobota

V svoji drugi sezoni v PKL sobočanci niso več neznanka – lani so kljub dejstvu, da so bili novinci, pokazali nekaj izvrstnih predstav.

Če so se na prvi še lovili, so že na drugi tekmi, doma proti Bistričanom, zabeležili prvo zmago. V nadaljevanju sezone so nasprotnikom povzročali mnogo preglavic, sploh, če so prišli v polni zasedbi. Tako so namučili Lendavčane in Beltinčane ter premagali KK Ljutomer (vse v gosteh) ter po strelskem večeru Jureta Biliča (41 točk, rekord v lanski sezoni) doma nadigrali KD Ljutomer. Po porazu v zadnjem krogu so padli na zadnje mesto in se v razigravanju pomerili z Lendavčani. Najprej so dobili napeto tekmo v Lendavi, nato pa najizkušenejšo ekipo v ligi nadigrali na povratni tekmi v Murski Soboti. V polfinalu so po napeti tekmi izgubili proti KD Ljutomer, nato pa za zeleno mizo izgubili še v tekmi za tretje mesto. Uvrstitev na finalni turnir je kljub vsemu odličen rezultat za prvo sezono.

ŠD MS - Beltinci 18

Letos jih v začetku sezone čakata obračuna z Lendavčani, ki bodo zagotovo motivirani za maščevanje po lanskem razigravanju, in Bistričani, ki so na domačem parketu lahko zelo nevarni. V tretjem krogu pa bomo končno videli tako dolgo želen spektakel: soboški derbi, kjer se bodo pomerili z izkušenimi košarkarji None. Zagotovo bo borbena ekipa ŠD MS ponudila kvalitetno in atraktivno košarko.

ŠD Murska Sobota 2019/20

Prav murskosoboška ekipa je tista, v kateri je v primerjavi z lansko sezono največ sprememb. Poslovil se je prvi strelec ekipe Jure Bilič, ki bo branil barve mestnega rivala None, njegovo mesto pod košem pa bo po najodmevnejšem prestopu letošnjega poletja zapolnil dolgoletni košarkar Beltincev, Leon Zver. Z njim se iz tabora aktualnih prvakov seli tudi Niko Regvat, soboško ekipo pa so okrepili še Blaž Radonjič, Matic Šporn, Martin Igić, Tilen Skledar, Raphael Bongarz, Dominik Šbull in Andrej Jablanovec. V ekipi ostajajo tudi preostala dva nosilca iz pretekle sezone, Uroš Pavel in Damjan Žilavec, organizator igre Rok Šiftar, ostrostrelec Tine Lalovič in trener Tomaž Bodanec. Od lani vidnejših članov ekipe se poslavljata Marko Sedonja in Timotej Lukinovič.

ŠD Murska Sobota ima ekipo, ki ima vse možnosti, da se znova uvrsti med najboljše. Iz vodstva lige jim želimo obilo sreče in čim manj poškodb!

ŠD MS - Beltinci 7

You may also like...