Predstavitev ekip: KK Lindau Lendava

Lendavčani že nekaj let veljajo za najstarejšo ekipo v ligi, toda vedno znova kažejo, da še zdaleč niso za odpad – najstarejša ekipa pomeni tudi to, da je najizkušenejša.

Lani so sezono odprli s porazom proti KD Ljutomer, nato pa doma premagali njihove mestne kolege in v gosteh Bistrico ter Mursko Soboto. Zabeležili so še nekaj porazov, začele so jih pestiti poškodbe. Po podaljšku so še drugič premagali KK Ljutomer, tesno izgubili z Bistrico in drugič premagali tudi Sobočance. Ob koncu rednega dela so osvojili odlično tretje mesto, a to ni bilo dovolj za polfinale – morali so skozi razigravanje, kjer so jih izločili košarkarji ŠD Murska Sobota.

Screen Shot 2018-11-19 at 17.44.29

V prvem krogu jih čaka priložnost za maščevanje, saj se odpravljajo prav k ŠD Murska Sobota, v drugem so prosti, v tretjem gostijo Bistričane, v četrtem bodo obiskali Nono. Zraven tega tretji vikend v oktobru gostijo še mednarodni turnir, kar jim bo zagotovo pomagalo, da se uigrajo in v PKL še bolj napadejo.

Letos se Lendavčani v ligo podajajo le s 15 igralci na seznamu. Jedro ekipe je enako, pod koš se po poškodbi v drugem delu pretekle sezone vrača lani prvi strelec Dušan Frančič, pomagal mu bo Sandi Horvatič, izza črte za tri točke bosta nevarna Dejan Zrna in Gorazd Horvatič, na Branilskih položajih pa bodo po odhodu Roberta Novaka več zaigrali že lani odlični Denis Rantaša, Tomas Hozjan, Tvrtko Balaž in Beno Gönc. Ekipo sta okrepila in malo pomladila Marko Horvath in Akoš Kovacs.

Lendavčani bodo zagotovo znova stavili na izkušnje, ki so jih v preteklosti pripeljale že zelo daleč – tudi letos imajo realne možnosti za uvrstitev v polfinale. Iz vodstva lige jim želimo obilo sreče in čim manj poškodb!

_-3

You may also like...