Predstavitev ekip: KK Lotmerk

Mlajša ljutomerska ekipa, ki je v pretekli sezoni osvojila bron, bo v svoji tretji sezoni zagotovo poskušala poseči še višje.

Lani so stavili predvsem na agresivno obrambo ter pomanjkanje izkušenj nadomestili z borbeno igro. Čeprav so potrebovali kar nekaj časa, da so se uigrali – na prvih sedmih tekmah rednega dela so ostali brez zmage – so pokazali, da so lahko zelo neugoden nasprotnik. To so na lastni koži občutili košarkarji Beltincev, ki so v celotni sezoni povsem nepričakovano izgubili le v Ljutomeru. Zmaga nad vodilnimi je Prlekom dala zagon in do konca sezone so izgubili le še v polfinalu.

KK Ljutomer - ŠD Bistrica 1

Letos v prvem krogu gostijo košarkarje ŠD Tropicano Bistrica, kjer lahko pričakujemo napeto tekmo, takoj zatem Ljutomerčane čakata obračuna s favoriziranima ekipama None in Beltincev, nato pa še prvi Lotmerški derbi. Zagotovo bo za ekipo začetek sezone zelo pomemben in hkrati naporen.

Jedro ekipe ostaja enako kot v prejšnji sezoni, veliko luknjo je s svojim odhodom pustil le prvi organizator igre Tomaž Sagaj, ki se bo preizkusil pri Radenski Creativ v 3. SKL. Sicer pa bodo za Lotmerk še naprej igrali lani ključni igralci Aleš Preglej, Rok Gošnjak, Patrik Topolnik, Lan Horvat Kovač … Hkrati bodo imeli močen trenerski štab na čelu s Tomažem Črnjavičem, ki se mu po pridružil košarkarsko sveže upokojeni Matevž Jakelj. Pomembna okrepitev Ljutomerčanov na položaju krila je zagotovo Tadej Berce, ekipo pa dopolnjujejo še ljutomerski mladinci Luka Franov, Žan Borko, Jean Gal Vajs in Martin Kralj.

Najmlajša ekipa v ligi bo tako znova zanimiva za gledalce in trd oreh za nasprotnike. Iz vodstva lige jim želimo obilo sreče in čim manj poškodb!

KK Ljutomer - ŠD Bistrica 9

You may also like...