Predstavitev ekip: KD NONA Sobota

Večkratni prvaki PKL iz Murske Sobote se po letu nastopanja v drugi ligi PARKL, kjer so za las zgrešili napredovanje v prvo ligo, vračajo v PKL.

Pred nastopanjem v PARKL so osvojili 5 naslovov prvaka PKL, od tega kar štiri v obdobju petih sezon med 2013 in 2018. Lani so po rednem delu lige PARKL z devetimi zmagami in tremi porazi zasedli tretje mesto, nato pa v polfinalu tesno izgubili proti KK Miklavž.

jba_3030_jurebanfi

V PKL jih najprej čaka gostovanje pri lanskih finalistih KD Ljutomer, nato doma gostijo KK Ljutomer. V tretjem krogu nas čaka tekma, ki smo si jo vsi dolgo želeli: pomerili se bosta obe ekipi iz prestolnice Prekmurja, prvi soboški derbi pa bodo gostili košarkarji ŠD MS. Košarkarji None bodo nato gostovali še v Bistrici, v sedmem krogu pa nas čaka ponovitev derbija izpred nekaj let med Nono in Beltinci.

Kot ponavadi bo tudi letos zasedba KD NONA Sobota izredno močna – ekipa je zelo podobna tisti izpred dveh let, pridružil se jim je Jure Bilić, ki je že lani igral pri njih v ligi PARKL in bil tam tudi prvi strelec, hkrati pa je bil tudi drugi strelec PKL v dresu ŠD Murska Sobota. Družbo na centrskem položaju mu bosta delala njegov brat Zdenko in lani ključni igralec Bistrice Igor Žigo, na krilu bosta napadala večkratni MVP finalnega turnirja PKL Tomaž Novak in hitri Bine Barbarič. Nevaren bo ostrostrelec Gregor Ficko, igro pa bo vodil odlični organizator igre Rok Vogrinčič. Iz ŠD MS sta se zraven J. Bilića k Noni preselila še Timotej Lukinovič in Marko Sedonja, v ekipo se po več letih vrača Rok Brinar.

Kako nevarna bo ekipa KD NONA Sobota, bo odvisno od njihoega pristopa – kvaliteto za naslov prvaka zagotovo imajo, kar so v preteklosti že dokazali. Iz vodstva lige jim želimo obilo sreče in čim manj poškodb!

clani-0009

You may also like...