Predstavitev ekip: KK Sistemorg Beltinci

Aktualni prvaki iz Beltincev bodo tudi letos igrali v dveh ligah hkrati, saj bodo zraven PKL nastopali tudi v prvi ligi PARKL.

V pretekli sezoni pomurske lige so odigrali skoraj perfektno, saj so izgubili le na eni tekmi rednega dela (KK Ljutomer), tako zasedli prvo mesto na lestvici in se uvrstili neposredno v polfinale. Večino tekem so dobili za več kot 10 točk, na manjši razliki so po enkrat pustili le KD Ljutomer in ŠD Murska Sobota. Na finalnem turnirju so brez večjih težav premagali obe ljutomerski ekipi in na koncu zasluženo osvojili naslov pomurskih prvakov.

prvaki 18:19

Letos bodo v prvem krogu prosti, v drugem pa bodo v ponovitvi lanskega finala gostili ekipo KD Ljutomer. Zatem se odpravljajo v prestolnico Prlekije h KK Lotmerk, nato pa gostijo ŠD Murska Sobota. Derbi izpred nekaj let, obračun Beltinčanov s KD NONA Sobota, bo na sporedu v sedmem krogu rednega dela.

Beltinška ekipa je zelo podobna lanski: še vedno bo pod košem neugoden lani prvi strelec lige Aleš Novak, izza trojke bo nevaren zimzeleni Tomaž Bojnec, na krilu bodo napadali Jernej Ferčak, Tadej Ratnik in Marko Kukel. Še največ gneče bo na branilskih položajih, ki jih bodo zapolnili MVP lanskega finala Filip Dora, Blaž Lebar, Andrej Kumin in Blaž Frangež, morda se bosta pridružila še organizatorja igre Blaž Ulaga in Tomi Hercan, ki lani nista igrala veliko. Veliko luknjo pod košem je z odhodom pustil Leon Zver, ki je okrepil ŠD Murska Sobota – lani je bil takoj za Novakom drugi strelec ekipe in skupno tretji strelec lige. Z njim je v Soboto iz Beltincev odšel tudi Niko Regvat.

Beltinčani so se v zadnjih nekaj sezonah vedno uvrstili v finale. Ali jim bo to kljub odhodu Zvera in vedno konkurenčnejšim ostalim ekipam spet uspelo? Iz vodstva lige jim želimo obilo sreče in čim manj poškodb!

frangez

You may also like...