Predstavitev ekip: KD Ljutomer

Ekipa, ki jo sestavljajo starejši ljutomerski košarkarji, se vrača po svoji najuspešnejši sezoni doslej: lani so namreč odlično igrali že v rednem delu ter to kronali z uvrstitvijo v finale, kjer so morali priznati premoč Beltinčanom.

Sezono so otvorili z rutinirano domačo zmago proti Lendavi, nato pa prav tako doma tesno izgubili proti Beltincem. Zatem so nanizali štiri zaporedne zmage proti vsem ostalim ekipam v ligi, sledili pa so trije zaporedni porazi: v Beltincih, Murski Soboti in nazadnje še za točko na derbiju proti mestnim rivalom KK Ljutomer. Kljub temu so z zmago na zadnji tekmi potrdili drugo mesto na lestvici in se uvrstili neposredno v polfinale, kjer so po napeti tekmi in izvrstni igri Jerneja Copota (37 točk) slavili proti ŠD Murska Sobota. Čeprav so v finalu, kot že omenjeno, izgubili proti Beltincem, je bil rezultat za KD Ljutomer odličen in zaslužen.

KD Ljutomer - Lendava 3

Letos jih čaka naporen začetek tekmovanja, saj se bodo v prvem krogu pomerili z Nono, nato v drugem z Beltinci, po premoru v tretjem krogu pa jih čaka še mestni derbi. Zelo pomembno bo, da v sezono vstopijo dobro pripravljeni in ne lovijo forme predolgo.

KD Ljutomer se v ligo podaja s povsem enako ekipo, kot v pretekli sezoni. Niso niti izgubili, niti pridobili nobenega igralca, zato lahko predvidevamo, da bo igra znova slonela na bratih Jerneju in Andreju Copotu, ki sta bila lani med boljšimi strelci celotne lige. Na krilnem položaju bodo nevarni Matej Nemec, Luka Štrakl in Zmago Granfola, pod košem pa bo veliko odvisno od Roka Zemljiča in Nika Bota, ki se je izkazal predvsem v lanskem polfinalu.

Ljutomerčani so to sezono zagotovo še bolj motivirani, da posežejo po naslovu prvaka. Iz vodstva lige jim želimo obilo sreče in čim manj poškodb!

KDLvsLEN-00115

You may also like...