Z uvodnim sestankom zakorakali v sezono

V petek, 13.9.2019 je v Ljutomeru potekal sestanek pred začetkom sezone 2019/20, ki so se ga udeležili predstavniki sodelujočih ekip in sodniki PKL. Zbrani so se dogovorili o sistemu in koledarju tekmovanja, izvolili disciplinsko komisijo in se pogovorili o spremembah in novostih v ligi.

V sezoni 2019/20 bo v PKL nastopalo 7 ekip, vsem lanskih ekipam (KK Sistemorg Beltinci, KD Ljutomer, KK Ljutomer, ŠD Murska Sobota, KK Lindau Lendava, ŠD Tropicano Bistrica) se bo po letu nastopanja v 2. ligi PARKL spet pridružila ekipa KD Nona Sobota. Tako bo v rednem delu 14 krogov, v vsakem krogu pa bodo odigrane 3 tekme. Prvi krog bo na sporedu že med 11. in 13. oktobrom letos, redni del pa se bo zaključil med 21. in 23. februarjem prihodnje leto. Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v polfinale, ki se bo igral na dve dobljeni tekmi, slabše tri ekipe pa bodo v istih terminih igrale za razvrstitev. Na finalnem turnirju, ki bo 28.3.2020 bodo odigrane tekme za 5., 3. in 1. mesto.

Prijavnina za ligo ostaja enaka kot lani, rok za prijavo igralcev pa je 27. september. Tudi pravila in propozicije ostajajo enake kot v pretekli sezoni.

V sodelovanju z ligo PARKL pripravljamo dve novosti: prva je pokalno tekmovanje, v katerem bodo po želji lahko sodelovale ekipe iz obeh lig. Prvi del tekmovanja bo potekal 14. in 15. decembra letos v Ljutomeru. Druga novost je All-star tekma, med ekipo igralcev iz PKL in ekipo igralcev iz PARKL. Več o obeh novostih bo znano v kratkem.

Iz vodstva lige vsem udeležencem želimo uspešno sezono!

You may also like...