KK Sistemorg Beltinci

KK Beltinci

Pa smo prišli še do zadnje ekipe. To so lanski prvaki KK Sistemorg Beltinci! Preden predstavimo njihovo letošnjo zasedbo in njihove cilje pa si poglejmo kako je potekala njihova lanska sezona!

Klub porazu na prvi tekmi lanske sezone proti Soboti lahko začetek sezone opišemo kot uspešen, saj so nato dosegli pet zaporednih zmag. Tudi nadaljevanje sezone je bilo uspešno saj so do konca rednega dela – po katerem so dosegli 9 zmag in 3 poraze, klonili le še dvakrat.  V polfinalu so brez večjih težav preskočili Ljutomerčane, v finalu pa je sledila tekma proti KD Nona Soboti, proti katerim so v prejšnjih letih že trikrat klonili prav v finalu! Tokrat je bilo  drugače saj so celo tekmo nadzirali rezultat in na koncu zasluženo slavili naslov prvakov Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige!

17621852_1640062086022771_3675361607161215816_o

Ampak to je sedaj že zgodovina in čas je za novo sezono. Med poletjem je ekipo zapustil Grega Farkaš, ki se je preselil k Bistričanom. V ekipo pa je iz Murske Sobote prišel Aleš Novak, ki bo skupaj z Alešem Zverom tvoril eno najmočnejših centrskih linij v ligi. Zver je v lanski sezoni v povprečju dosegal 17.2 točke na tekmo, kar ga je uvrstilo na drugo mesto strelcev pri Beltinčanih. Glavno orožje bo tudi letos Jernej  Ferčak, ki je lani dosegal 20.8 točke na tekmo in bil s tem drugi strelec lige.

O vtisish na lansko  sezono in načrtih za novo smo se pogovarjali s predstavnikom žutih Tomažem Bojnecom

  1. Kako ste zadovoljni z lansko sezono – s predstavami in uvrstitvijo ekipe?

»Košarkarski klub Beltinci je eden izmed najstarejših košarkarskih klubov  v Pomurju in celotno obdobje sodeluje v Pomurski košarkarski ligi, z izjemo leta 2004, ko smo sodelovali v III. Slovenski košarkarski ligi. V tem času smo bili sedem krat Pomurski prvaki ter enkrat pokalni zmagovalci, kar nas uvršča med najuspešnejše košarkarske ekipe v Pomurju. Lansko leto smo poleg Pomurske košarkarske lige (PKL) prvič sodelovali še v Ptujski košarkarski ligi (PARKL – 2. liga Sever), kjer smo med petimi ekipami na koncu osvojili 3. mesto, je pa res, da je zadnja tekma rednega dela med ekipama KK Paloma Sladki Vrh in KK Beltinci odločala o 1. mestu, ki pa smo jo po napeti končnici izgubili. Vsekakor so bile izkušnje z novimi ekipami v PARKL ligi pomembne tudi za tekme v Pomurski košarkarski ligi, kjer je v lanski sezoni tekmovalo pet ekip v tri – krožnem sistemu. Tako smo po rednem delu končali na 2. mestu ter se v polfinalu pomerili z ekipo iz Ljutomera. Po zanesljivi zmagi smo se v finalu pomerili še z najboljšo ekipo rednega dela  KD Nona iz Murske Sobote. Po napeti in borbeni tekmi je ekipa iz Beltincev premagala ekipo iz Murske Sobote ter tako po sezoni 2011/2012 znova postala prvak Pomurske košarkarske lige. Z rezultati smo v prejšnji sezoni zadovoljni, saj smo dosegli večino zastavljenih ciljev, moramo pa priznati, da je igranje v dveh ligah naporno in zahteva veliko angažiranost vseh v klubu.«

  1. Kako so oz. še potekajo priprave na novo sezono v PKL?

»V novi sezoni 2017/2018 bomo nastopali tako v Pomurski košarkarski ligi kot tudi v Ptujski košarkarski ligi. Ekipa se dobiva enkrat tedensko, ob petkih, do sedaj pa smo odigrali 1 prijateljsko tekmo proti ekipi Adecca iz Maribora. V ekipo sta se vrnila nekdanja igralca Aleš Novak in Niko Regvat (oba iz Murske Sobote), zapustil pa nas  je Grega Farkaš, ki se je odločil za  igranje pri ekipi ŠD Tropicano iz Bistrice.«

  1. Kaj bo po vašem mnenju glavno orožje te ekipe?

»Ekipa predstavlja »mix« mladosti, izkušenosti in individualne kvalitete in prav to mislimo, da je naša glavna prednost. Zelo močna je centrska linija, nič manj pa ne zaostajajo ostali igralci na drugih pozicijah. Lahko igramo dobro obrambo, hitro in kombinirano v napadu ali izkoriščamo kvaliteto in znanje posameznikov. Pomembno je predvsem to, da večina igralcev prihaja na tekme obeh lig.«

  1. Kakšni so vaši cilji v tej sezoni?

Ker smo bili v zadnji sezoni prvaki Pomurske košarkarske lige, je naš cilj v novi sezoni ubranitev naslova prvaka, v Ptujski košarkarski ligi pa je naš cilj doseči prvo mesto v enotni 2. ligi ter uvrstitev v 1. PARKL ligo. Najverjetneje bomo nastopili še v PARKL pokalu, kjer pa je naš cilj priti čim dalje.

  1. Katera ekipa ima po vaše največ možnosti za osvojitev naslova to sezono?

Tudi v novi sezoni PKL 2017/2018 bodo boji pod koši trdi, neizprosni in zanimivi. Nova ekipa iz Ljutomera bo najverjetneje nabirala izkušnje za naslednja leta, ekipi Bistrice in PŠK Ljutomera sta vsako leto izkušenejši in boljši, ekipa iz Lendave je tradicionalno neugodna za vse, kljub temu pa mislimo, da se bosta za naslov prvaka borili ekipi KD Sobote in KK Beltincev. Verjamemo v ubranitev naslova.

Prvi obračun ekipe KK Sistemorg Beltinci v letošnji sezoni PKL bo odigran to soboto, ko bodo na domačem parketu gostili tretjo ekipo lanske sezono – KK Lindau HTS Lendava. Tekma bo to soboto, ob 19.15 uri!

1

 

 

You may also like...