Napoved 2. kroga

Prvi tekmovalni teden je za nami in že je tu drugi. Še preden si pogledamo, kakšni so pari drugega kroga PKL, pa najprej hiter povzetek prvega kroga.

Obe tekmi prvega kroga sta se začeli istočasno. V Črenšovcih je potekala tekma med ekipama ŠD Tropicano Bistrica in PŠK Ljutomer. Bistričani so lani svojo prvo in edino zmago dosegli prav proti Ljutomerčanom, zato je bilo pričakovati napeto tekmo, kar pa se ni zgodilo. Izkušenejši Ljutomerčani so z novimi okrepitvami imeli tekmo ves čas pod nadzorom in jo na koncu tudi dobili z rezultatom 46:67.

DSC_0049

Bolj pričakovana in hkrati tudi bolj zanimiva je bila druga tekma prvega kroga. Nasproti sta si stala stara znanca Pomurske košarkarske lige in finalista zadnjih nekaj sezon, KK Sistemorg Beltinci in KD Nona Sobota. Tekma je bila v prvem polčasu povsem izenačena, v tretji četrtini pa so si branilci naslova iz Murske Sobote priigrali 12 točk prednosti in tekmo varno pripeljali do konca in se veselili prve zmage v sezoni. Končni rezultat je bil 57:73.

image-0-02-05-56d883e851d2bddb6d3de249413f92b1d70632b024dec76f026e7ce1e3ab8ce0-V

 

sob-len

Drugi krog PKL se bo začel danes v Murski Soboti, kjer si bosta nasproti stali ekipi KD Nona Sobota in KK Lindau, ki so bili v prvem krogu prosti. Sobočani so na prvi tekmi dokazali, da bodo tudi letos prvi favoriti za naslov medtem ko od Lendavčanov še ne vemo kaj pričakovati. Med sezonama so se dodatno okrepili zato bo zanimivo videti ali se lahko kosajo z branilci naslova. Tekma se bo odvijala na tretji osnovni šoli Murska Sobota, s pričetkom ob 13:30 uri.

 

bel-bis

Druga tekma se bo prav tako odvijala danes. Ob 19:15 se bosta pomerili KK Sistemorg Beltinci in ŠD Tropicano Bistrica. Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili in bosta na tej tekmi iskali priložnost za prvo zmago. Favoriti te tekme so nedvomno domačini. Kot omenjeno se bo tekma začela danes zvečer na OŠ Beltinci.

Prosta ekipa v tem krogu je PŠK Ljutomer.

Vabljeni, da si kakšno izmed tekem ogledate v živo.

 

You may also like...