KD Nona Sobota

KD Nona Sobota banner

Končno smo dočakali dan, ko se s prvimi tekmami začne nova sezona Pomurske košarkarske lige. Včeraj smo predstavili ekipo KK Sistemorg Beltinci, danes pa se bomo osredotočili na branilce naslova in trikratne zaporedne prvake PKL, ekipo KD Nona Sobota. Najprej pa si osvežimo spomin s kratkim povzetkom lanske sezone.

Kot branilci naslova so Sobočani v lansko sezoni vstopili kot glavni favoriti in ekipa, ki so jo želeli vsi premagati, a to je bilo veliko težje storiti kakor povedati, saj so igralci None začeli silovito. V prvi polovici rednega dela so dosegli štiri lahke zmage in bili več kot prepričljivo na prvem mestu prvenstvene lestvice. Kljub prepričljivim predstavam pa smo vsi čakali na obračun z Beltinci. Tudi drugi del sezone se je začel zmagovalno in končno je prišla na vrsto dolgo pričakovana tekma proti Beltincem, ki so jo dobili iz Murske Sobote. Že čez teden dni je sledil nov derbi, kjer so bili tokrat domačini Beltinci. Tekma je bila izjemno izenačena in odločena šele po podaljšku, kjer so še enkrat več slavili igralci KD Nona Sobota in si s tem že zagotovili prvo mesto po rednem delu in neposredno uvrstitev na zaključni turnir.

Sobota prvaki

V zadnjem krogu je bila na vrsti tekma proti Radencem, ki se je zdela le še formalnost pred Final4. Temu ni bilo tako, saj so Radenčani, sploh v drugem polčasu, prikazali izjemno igro in pred domačimi igralci presenetili favorizirane Prekmurce, ki so tako redni del končali z devetimi zmagami in enim porazom. Na zaključnem turnirju so se v polfinali pomerili prav proti ekipi Radencev. Tudi tokrat je bila tekma zanimiva in izenačena, vendar le do zadnje četrtine v kateri so igralci Murske Sobote stopili na plin in si zagotovili uvrstitev v veliki finale. Tam so se po pričakovanju spet srečali z ekipo KK Sistemorg Beltinci. Tekmo je imela KD Nona Sobota ves čas pod nadzorom. Čeprav so se rumeni nekajkrat približali so Sobočani tekmo varno pripeljali do konca in se zasluženo osvojili tretjega zaporednega naslova prvaka Pomurske košarkarske lige.

Ime ekipe KD Nona Sobota  KD Nona Sobota logo
Predstavnik ekipe Tomaž Dundek
Domača dvorana OŠ III Murska Sobota

Star pregovor pravi, da se zmagovalnega konja ne menja in tega načela so očitno držijo tudi pri KD Nona Sobota. Ekipa v skorajda enaki zasedbi zmaguje že tri leta in prav nobene potrebe ni po spremembah. Ekipo je čez poletje zapustil Rok Brinar, ki pa lani ni igral niti na eni tekmi. Novih okrepitev ni tako, da bosta glavno vlogo v ekipi še naprej igrala Tomaž in Aleš Novak, ki sta v lanski sezoni povprečno dosegala 14,1 in 16,5 točke na tekmo. Prav tako ne smemo pozabiti na pomoč Igorja Žigoja in Črta Šiftarja, ki sta imela v lanski sezoni povprečje 11,2 točke na tekmo in pa seveda MVP-ja lanskega zaključnega turnirja Gregorja Ficka. Povprečna starost letošnje ekipe znaša 34 let, kar jih uvršča med bolj izkušene ekipe tega tekmovanja. Ali bo ekipi KD Nona Sobota še enkrat več uspelo pokoriti konkurenco Pomurske košarkarske lige bomo videli v prihodnosti, zagotovo pa lahko trdimo, da so tudi v letošnji sezoni glavni kandidati za ta naziv.

2016 0109 18-26 01 PKL KD Nona Sobota - KK Lindau Lendava

Nov pohod proti vrhu Sobočani začenjajo že danes, ko se bodo na Prekmurskem derbiju v ponovitvi lanskega finala pomerili proti rivalom iz Beltincev. Tekmo bo odigrana ob 18:00 na OŠ Beltinci, zatorej vsi vabljeni tja, da si tekmo ogledate v živo. Če pa boste na tekmi ŠD Tropicano Bistrica : PŠK Ljutomer pa boste rezultat lahko spremljali na naši spletni strani in pa prav tako na Facebook strani.

Tako, vse je pripravljeno, da se sezona začne. Vsem ekipam želimo čim uspešnejši sezono z čim manj poškodbami in naj zmaga najboljša ekipa!

You may also like...