PŠK Ljutomer

PŠK Ljutomer banner

Včeraj smo pod drobnogled vzeli ekipo KK Lindau, danes pa bomo podrobneje spoznali presenečenje lanske sezone, ekipo PŠK Ljutomer. Gre za mlado ekipo za katero bo to letos šesta sezona v Pomurski košarkarski ligi. Prva štiri leta se je ekipa mučila in le redko dosegla kakšno zmago, lani pa so mladi Ljutomerčani s pomočjo izkušenih okrepitev končno naredili korak naprej in sezono končali s pozitivnim izkupičkom. Več pa v nadaljevanju

Ekipa PŠK Ljutomer je sezono začela odlično in na gostovanju presenetila Radence ter zabeležila prvo zmago. Sledilo je gostovanje v Beltincih, kjer so jih rumeni hitro spustili nazaj na realna tla. Do konca prvega dela so dosegli še dve zmagi in en poraz ter bili tako po polovici tekmovanja na drugem mestu. Druga polovica rednega dela sezone je za Ljutomerčane potekala po isti šabloni, saj so dobili še tri tekme, ter izgubili dvakrat proti Beltincem in Murski Soboti.

10467031_957754404239038_9212072909015473689_o

To je na koncu rednega dela zadostovalo za skupno tretje mesto hkrati pa je to pomenilo teoretično najlažjega nasprotnika v razigravanju za zaključni turnir, ki so ga v lanski sezoni gostili prav Ljutomerčani. Da je KK Bistrica Tropicano le teoretično lažji nasprotnik se je kaj hitro izkazalo, predvsem na povratni tekmi. Prvo so Ljutomerčani gladko dobili, na drugi pa niso mogli razviti svoje igre in s tem dovolili Bistrici, da je kontrolirala dogajanje na igrišču in bila precej časa tudi v poziciji za napredovanje na Final4. na koncu se je Ljutomerčanom le uspelo zbrati in se uvrstiti na sploh prvi zaključni turnir. Ta je, kot sem že omenil potekal v Ljutomeru. V polfinalni tekmi je ekip PŠK Ljutomer morala priznati premoč Beltincem, ki so bili zanesljivo boljši. Takoj po tej tekmi je sledila tekma za tretje mesto proti KK Radenci. Ljutomerčani so v prvi tekmi porabili preveč moči in niso bili kos izkušenejšim Radenčanom, tako da so se na koncu morali zadovoljiti s četrtim mesto.

Ime ekipe PŠK Ljutomer  pšk
Predstavnik ekipe Uroš Filipič
Domača dvorana ŠIC Ljutomer

Ekipa PŠK Ljutomer bo v letošnji sezoni nastopala v rahlo spremenjeni zasedbi. Po eni sezoni sta se od ekipe poslovila Tomaž Črnjavič in Matevž Jakelj, ki sta v lanski sezoni v povprečju dosegala 6,6 oziroma 11,3 točke na tekmo, hkrati pa sta v ekipi postavila dobre temelje za prihodnost. Namesto njiju sta se Ljutomerčanom pridružila izkušeni domačin Niko Miholič in pa največja okrepitev te ekipe v letošnji sezoni Toni Rajnar, ki je v preteklih sezonah igral v Radencih in bo dobro zapolnil prostor pod obročem, kar je bila v preteklih letih tudi največja slabost te ekipe.

22927967_z

Po odsotnosti v drugem delu lanske sezone se ponovno vrača tudi Matej Nemec. V ekipi še naprej ostaja Andrej Copot, ki je bil lani z 11,5 točke na tekmo najboljši strelec ekipe, v navezi z bratom Jernejem pa s svojo hitrostjo predstavljata nevarnost predvsem v protinapadih. Nevarnost pa bo s črte 6,75m predstavljal tudi Luka Kosi, ki je v lanski sezoni na devetih tekmah dosegel 15 trojk. Povprečna starost letošnje ekipe je 26 let, kar je z naskokom najmlajša ekipa v ligi. Zanimivo bo videti, kako se bosta v igro vklopili novi okrepitvi, predvsem Rajnar in ali lahko Ljutomerčani posežejo v borbo za sam vrh.

IgralecLetnica rojstvaTFGMFTMFTA3PMPovpr.TočkeFT%
Miholič NikoNiko Miholič198592071405.24750.0
toni rajnarToni Rajnar19848322541211.49161.0
domajnkoMatevž Domajnko19831435011.01160.0

Ekipa PŠK Ljutomer letos začenja s tekmami že to soboto, 5.11.2016, ko se bodo ob 18:00 v Črenšovcih pomerili proti ekipi ŠD Tropicano Bistrica. Če sklepamo po lanski zadnji tekmi teh dveh ekip, kjer je zmagala Bistrica lahko z zagotovostjo trdimo, da nas čaka zelo izenačena in napeta tekma, kljub temu pa bodo favoriti v tej tekmi Ljutomerčani. Vabljeni, da si tekmo v Črenšovcih ogledate v živo ali pa rezultate in druge podrobnosti spremljate na naši spletni strani oziroma na naši Facebook strani.

You may also like...

1 Response

  1. petek, 4.11.2016

    […] še en dan nas loči do začetka nove sezone Pomurske košarkarske lige. Včeraj smo spoznali ekipo PŠK Ljutomer, danes pa bomo pod drobnogled vzeli ekipo KK Sistemorg Beltinci. Gre za ekipo, ki že vrsto let […]