PŠK Ljutomer

Tudi Ljutomerčani, ki so po rednem delu zasedli tretje mesto, so si morali vstopnico na zaključni turnir priboriti na tekmah razigravanja, ki sta proti pričakovanjem potekali precej napeto. Vendar več o tem na koncu.

22927967_z

Ekipa PŠK Ljutomer se je pred sezono najbolj okrepila. Pripeljali so Zemljiča, ki je s svojo višino končno zapolnil vrzel pod košem, prišel pa je tudi veteran Jakelj, ki je še vedno mladi ekipi prinesel prepotrebne izkušnje.

Prvo tekmo nove sezone so Ljutomerčani odigrali v Radencih. Že v lanski sezoni so proti njim odigrali nekaj dobrih in napetih tekem, vendar zmagati niso uspeli. To jim je tokrat po napeti tekmi vendarle uspelo in takoj je bilo videti, da bodo letos resen kandidat za final four. Sledila je tekma proti ekipi Beltinec, ki so jo ti tudi brez težav dobili. Na tretjem zaporednem gostovanju so se Ljutomerčani odpravili na gostovanje k Lendavi in jih po napeti tekmi premagali ter spet prišli na pozitivno razmerje zmag in porazov. Končno so tudi Prleki dočakali prvo domačo tekmo proti favoriziranim Sobočanom, ki so to vlogo tudi upravičili. Na zadnji tekmi prve polovice rednega je sledila še domača tekma proti novincem iz Bistrice, ki jo je v zadnji sekundi odločil Leben in tako so Ljutomerčani po polovici sezone zasedali odlično drugo mesto.

Sledil je manjši šok, ko se do tega trenutka najboljši strelec Nemec odločil, da več ne bo igral, vendar so se uspeli hitro zbrati in so še drugič premagali Radence. Po dveh zaporednih zmagah so optimistično pričakali ekipo Beltinec, ki so jo na prijateljski tekmi že premagali. Gostje so hitro pokazali, da tokrat presenečenja ne bodo dopustili in tekmo mirno pripeljali do zmage. Sledila je ključna tekma proti Lendavi, kjer bi si z zmago zagotovili končno tretje mesto na lestvici in s tem lažjega nasprotnika v razigravanju. To jim je tudi uspelo in sproščeno so lahko šli v dvoboj z Mursko Soboto, ki pa je bil vse prej kot sproščen, pa ne samo za Ljutomerčane ampak tudi za Sobočane. Ekipi sta se namreč razšli z rezultatom 54:33. Sledile so tri zaporedne tekme proti Bistrici. Prva v seriji je bila zadnja tekma rednega dela, ki so jo Ljutomerčani suvereno dobili in kazalo je, da bodo imeli lahko delo tudi v razigravanju.

Temu seveda ni bilo tako. Prvo tekmo so Ljutomerčani doma imeli pod kontrolo in vodili za več kot 20 točk a so gostom na koncu dovolili da so se približali na 14 točk, kar se je skoraj izkazalo za usodno. Na drugi tekmi je namreč Bistrica ves čas vodila za 20 točk in več in šele v zadnji četrtini so Ljutomerčani uspeli izničiti zaostanek in razliko zmanjšati na -10, kar je kljub porazu pomenilo njihovo prvo uvrstitev na final4.

Na domačem zaključnem turnirju se bodo v drugem polfinalu Ljutomerčani pomerili proti KK Sistemorg Beltinci. Ekipi sta se letos srečali že 3 krat, enkrat pred sezono, ko so slavili Ljutomerčani, in dvakrat med sezono, kjer so obakrat slavili Beltinčani. Glavno orožje domačih bo zagotovo hitra igra, preko Copota, pomembna pa bo tudi dnevna forma strelcev kot sta Kosi in Črnjavič.

Najboljši strelec ekip PŠK Ljutomer je odgovoril na nekaj vprašanj, ki si jih lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Kako je do sedaj potekala vaša sezona in kako ste z njo zadovoljni?

Z dosedanjim potekom sezone smo več kot zadovoljni. Pred sezono smo se dobro okrepili in vedeli smo, da se lahko uvrstimo na final4, kar je bil tudi naš poglavitni cilj. Začeli smo dobro in že po treh tekmah dosegli toliko zmag kot v celi lanski sezoni, zato smo z optimizmom strmeli v nadaljevanje. V rednem delu smo nato zmagali vse ključne tekme in na koncu zasedli 3. mesto, kar nam je v razigravanju prineslo Bistrico, ki smo jo, sploh na drugi tekmi, vzeli preveč z levo roko, zaradi česar je bil močno ogrožen naš nastop na final4. na koncu smo se izmazali in kar je bilo je že pozabljeno. Uvrstili smo se domač finalni turnir, kjer lahko sproščeno odigramo zadnji dve tekmi sezone.

 

Kako ocenjujete vašega nasprotnika v polfinalu? Iz kje preti njihova največja nevarnost?

1382003_712430195438128_1263856472_nEkipa Beltinec je ena izmed najboljših ekip naše lige. Niso bili kar tako v finalu zadnji dve sezoni. Čeprav so pred sezono ostali brez Kukla, imajo še vedno lepo zapolnjene vse pozicije. Iz zunanje linije preti hitri Ulaga, ki ima zelo dober pregled nad igro, pod košem nam je vedno preglavice povzročal Zver. Zelo nevarni so tudi pri metu za tri točke.

 

Ali se na zaključni turnir kaj bolj pripravljate kot na tekme rednega dela?

»priprave« ostajajo enake, torej enkrat tedensko v petek. Večina naših igralcev je še vedno študentov, zato je težko imeti kakšno rekreacijo oz. treninge čez teden. So pa naši igralci tudi v Mariboru in Ljubljani košarkarsko aktivni, tako da se lahko nadejamo dobre forme, čeprav smo nekoliko izven tekmovalne forme, saj smo zadnjo tekmo odigrali pred tremi tedni, a podobno velja tudi za ostale udeležence final4.

 

Kam ciljate na zaključnem turnirju?

Naš cilj pred sezono je bil prvič uvrstiti se na zaključni turnir, kar nam je tudi uspelo in mislim, da lahko zaradi tega sproščeno odigramo obe tekmi. Igramo pred domačo publiko, prav tako smo vložili precej truda v organizacijo tega dogodka, zato lahko z zagotovostjo trdim, da bomo na igrišču dali vse od sebe in po najboljših močeh poskušali poskrbeti za kakšno presenečenje. Imamo sicer nekaj težav s poškodbami a verjamem, da je ekipa še vedno dovolj močna da kakšnemu izmed favoritov prekrižamo načrte.

 

Si upate napovedati rezultate polfinalnih tekem? Kaj pa tekme za 3. mesto in velikega finala?

V prvem polfinalu je vsekakor velik favorit Murska Sobota, prav tako pa je v drugem polfinalu vloga favoritov pri Prekmurcih. A to je košarka in že ničkolikokrat se je zgodilo, da so favoriti ostali praznih rok, sploh na teh enodnevnih turnirjih, kjer je dosti odvisno tudi od dnevne forme. Upam torej, da se kakšnemu izmed favoritov spodleti, da bo vse skupaj bolj zanimivo. :D

You may also like...