KK Radenci

KK Radenci, 4. nosilec turnirja, so si vstopnico za final4 priborili kot zadnji in to po napeti seriji proti KK Lindau. Vendar začnimo na začetku sezone.

22958534_z

Radenčani so sezono odprli doma proti PŠK Ljutomeru, ki so jo po napeti tekmi izgubili. Že takoj naslednji vikend so popravili vtis in po podaljšku premagali Lendavčane, še teden dni kasneje pa so bili boljši od Bistričanov, kar je pomenilo, da so bili po treh tekmah na 2. mestu lestvice. Prvi del sezone so zaključili v Murski Soboti, kjer pa so bili domačini prepričljivo boljši.

Drugi del sezone so zopet odprli proti Ljutomerčanom in spet smo bili priča še enemu izjemno napetemu in izenačenemu obračunu, na katerem sta bili kar dva igralca Radenčanov izključena in to je na koncu tudi prevesilo tehtnico na stran Ljutomera. Posledica izključitev je bila velik primanjkljaj igralcev in zato so bili Radenci primorani predati tekmo proti Lendavi. Teden dni zatem so odigrala še enega izmed mnogih trilerjev v tej sezoni in za vsega točko premagali Bistrico, kadrovske krize pa še ni bilo konec, kar je pomenilo še en poraz brez boja, tokrat proti Beltincem. Dva kroga pred koncem so bili s petimi porazi in tremi zmagami na petem mestu. Sledil je nov prepričljiv poraz proti Beltinčanom in ko smo že vsi mislili, da bodo v zadnjem krogu proti do tedaj še neporaženi Soboti doživeli še en hud poraz, so pripravili prvovrstno presenečenje in doma premagali prvega favorita lige.

Po rednem delu je tako KK Radenci zasedel 5. mesto, kar jim je v razigravanju prineslo stare znance iz Lendave. Prvo tekmo so v Lendavi odigrali uspešno in na koncu slavili za 4 točke, kar pa jim še ni zagotavljalo vstopnice za zaključni turnir. Na povratni tekmi smo spremljali še eno izvrstno in napeto tekmo, ki jo je nekaj sekund pred koncem odločil Gomboc in Radenčanom priigral final4.

Na zaključnem turnirju se bodo v prvem polfinalu Radenčani pomerili proti KD Nona Sobota, ki ima z njimi še neporavnane račune. Njihovo glavno orožje bo zagotovo naveza Gomboc-Rajnar-Frangež, ki je v ob pravem času v vse boljši formi. Za presenečenje proti Soboti pa bo potrebna tudi dobra dnevna forma ostalih igralcev. Obetamo si torej zanimiv polfinalni obračun, katerega favoriti so vsekakor Prekmurci.

Nekaj vprašanj smo zastavili predstavniku ekipe Toniju Rajnarju, njegove, na trenutke, šaljive odgovore pa si lahko preberete spodaj:

Kako je do sedaj potekala vaša sezona in kako ste z njo zadovoljni?

»Sezona se je za nas razpletla v skladu s pričakovanji. Začeli sicer nismo slabo, vmes smo imeli velike “kadrovske” težave in s tem ogrozili final four. Na srečo smo na koncu zaigrali kot znamo in dosegli vsakoletni cilj – igranje na zaključnem turnirju lige.

Kako ocenjujete vašega nasprotnika v polfinalu? Iz kje preti njihova največja nevarnost?

22958558_z»Naš nasprotnik v polfinalu je glavni favorit za skupno zmago. Glede kvalitete KK Nona Sobota ni kaj za debatirati saj so najboljša ekipa lige. Nevarni so na vseh pozicijah saj imajo le-te odlično pokrite. Na zunanji liniji “pritiska” trojka Šiftar, Vogrinčič, Ficko, na krilu Novak T. in veteran Kuzmič, pod košem pa kraljuje Novak A.«

Ali se na zaključni turnir kaj bolj pripravljate kot na tekme rednega dela?

» Final4 smo letos vzeli zelo resno in temu primerno tudi treniramo. Opravili smo 3 dodatne treninge med tednom (enega tudi v nedeljo). Komaj čakamo, da se tekma prične.«

Kam ciljate na zaključnem turnirju?

»Na final4 ciljamo na 1. ali 4. mesto. Vse drugo bi bilo veliko presenečenje.«

Si upate napovedati rezultate polfinalnih tekem? Kaj pa tekme za 3. mesto in velikega finala?

»Napovedovati rezultate je težko, saj se vse tekme začnejo z 0:0 in v vsaki ekipi igra 5 igralcev. Če pa že moram napovedati, pa stavim, da bo zmagala ena od ekip, ki bo v finalu boljša od drugega finalista. Podobno velja tudi pri tekmi za tretje mesto.«

 

 

 

You may also like...

3 Responses

 1. Matevž pravi:

  Upam, da se bo iz tribun spet slišalo: Tooooooooooooooooooooooni…. Raaaaaaaaaaajanar. :)
  Pubeci čestitke za uvrstitev na F4. Obenem pa še velja omeniti F4 izpred 2 let, ki je potekal v Radencih in je v času “stare vlade PKL” bil zagotovo eden najljubših dogodkov PKLja takratnega vodstva, saj je bil organizacijsko in logistično enostavno izjemen… ne pravim, da so drugi bili “slabi”, ampak ta je bil zagotovo eden izmed “highlightov”, kljub težavam s semaforjem. Seveda ne gre pozabiti tudi Tekme zvezd in nepozabnih afterpartyev in šanka, ki so stalnica v Radencih.
  Upam, da se pod koši gledamo še prihodnjo leto, da poskautirate vaš rajon in da ne bo ogrožen obstoj ekipe, ki ima zagotovo več kot 3 velika srca (Tonijevo, Miranovo in Koštricevo na tribuni!) :)

 2. Dušan DUNDEK pravi:

  Ja, se strinjam, v Radencih je bilo takrat res lepo doživetje. Vse OK, kakor je napisal Matevž, razen pač te “preklemanske” t. i. tehnične opreme, kjer res ni skoraj NIČ DELOVALO. Ampak… priden vodja tekmovanja in ostali smo zadevo vseeno izpeljali do konca.

  Če se dobro spomnim… je bil tisti finalni turnir že v aprilu, zunaj dlje časa svetlo, tudi topleje je bilo. Tako nekako mislim, da se je naša liga letos končala prehitro oz. deset kol je malce premalo, kajti tekmovanje tudi ne moreš vleči v nedogled, če ni tekem. Morda za premislek ekipam in vodji tekmovanja: morda bi lahko ob enakem številu ekip naslednje tekmovanje izvedli trokrožno… torej bi bilo pet kol več oz. dober mesec dni. Decemberski premor bi bil lahko nekoliko krajši in tam nekje na sredini aprila bi lahko izvedli finalni turnir.

  Mene je letos fantastično presenetila nova ekipa KK Tropicano Bistrica in predvsem njihov vodja Dejan Balažic. Poleg igranja, kjer je velikokrat igral zaradi “sile” dobesedno na vseh položajih, je veliko pomagal pri mizi, skrbel za taktiko in še kaj ter se tudi uveljavil kot eden vodilnih strelcev prvenstva. Vse domače tekme so organizirali z veliko truda, vse jim je bilo novo, marsikaj niso vedeli, marsikaj dvorana niti ne nudi (stare oznake na igrišču, ni semaforja…). Meni kot sodniku več velja, če se nekdo potrudi, pa makar nima ravno tehničnih možnosti, če se nekdo potrudi pri organizaciji, pa četudi marsikaj ne ve, kakor nekdo, kateri te zadeve meče kot zadnjo skrb.

  Pa pustimo… fotografije še obdelujem in razvrščam, čim bodo, bom tule dodal bližnjico. Niso neki presežek, ravno v “formi” nisem bil, preveč je bilo letanja iz ene dolžnosti na drugo in tako se ravno ne moreš posvetiti samo temu delu.

 3. Dušan DUNDEK pravi:

  Nekaj fotoutrinkov s sobotnega finalnega turnirja na tej povezavi:

  http://www.mojalbum.com/molten-spalding/2016-0305-pkl-finalni-turnir-v-ljutomeru