Napoved 9. kroga

Pred nami je predzadnji – 9. krog Radenska PKL. Ta vikend je na sporedu kar pet tekem, ki se bodo odvijale od petka pa do nedelje. Poleg treh tekem 9. kroga bosta odigrani še zaostala tekma 3. kroga in pa tekma 10. kroga. V petek bosta na parket stopili ekipi KD Sobote in PŠK Ljutomer. Sobotni dan bosta otvorili ekipi Radenec in Beltinec uro za njimi pa še Bistrica in Lendava. Nedelja pa bo dan prestavljenih tekem. Najprej je na sporedu še en prekmurski »el clasico« med Mursko Soboto in Beltinci, naporen tekmovalni vikend pa bodo zaključili igralci Bistrice in Ljutomera.

Lestvica 15/16

PozEkipaTZPPFPA+ / -STRKTOČKE
11091703566137P119
21082724504220Z218
310646276261Z116
41037577616-39P113
51046554646-92Z112
610010509736-227P1010

sob-ljuPrva tekma 9. kroga bo derbi trenutno vodilnih ekip. Še neporažena KD Nona Sobota bo doma gostila PŠK Ljutomer. Ekipi sta se letos že srečali, takrat so suvereno slavili Sobočanci, ki bodo tudi tokrat zagotovo veliki favoriti za zmago. Obe ekipi prihajata v to srečanje z dobrimi občutki, saj sta v prejšnjem krogu dosegli pomembni zmagi. Murska Sobota je na derbiju premagala večne rivale iz Beltinec, Ljutomerčani pa so gladko odpravili Lendavo. Vsekakor zanimiva tekma na kateri bosta obe ekipi morali tudi varčevati z močmi saj ju v nedeljo čakajo še ene tekme. Tekma bo odigrana v telovadnici 3 OŠ Murska Sobota ta petek ob 19:00.

 

rad-bel Soboto bosta odprli ekipi KK Radenci in KK Sistemorg Beltinci. Šlo bo za prvi letošnji medsebojni dvoboj, saj je bil tisti iz prvega dela sezone prestavljen. Radenci so po tesni zmagi nad Bistrico spet na zmagovalnih poteh, a nadaljevanje niza bo izjemno težko, saj so bili gostje iz Beltinec do prejšnjega kroga še neporaženi, tekme pa so dobivali z veliko razliko. V ekipo Radenec se po suspenzu vrača Frangež, vendar to po mojem mnenju ne bo spremenilo dejstva, da so Beltinci absolutni favoriti te tekme. Tekma bo kot že rečeno v soboto, 30.1.2016, ob 17:00 v športni dvorani Radenci.

 

bis-len Drugo sobotno tekmo pa bosta igrali KK Bistrica Tropicano in KK Lindau. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu izgubili in bosta tokrat poskušali doseči zmago. Za Bistrico, ki je po odličnem odporu proti Radencem nesrečno izgubila, bi bila to letošnja prva zmaga. Nič dosti boljše letos ne gre niti Lendavčanom, ki so do sedaj na igrišču dosegli le eno zmago, in to prav proti ekipi Bistrice. Pričakujemo lahko izenačeno tekmo, vseeno pa prednost dajem ekipi Lendave, ki je kljub vsemu precej izkušenejša. Pričetek tekme bo to soboto, ob 18:00 v telovadnici OŠ Črenšovci.

 

bel-sobZadnji tekmovalni dan v 9. krogu pa bo na sporedu nova poslastica. Še drugi prekmurski derbi v desetih dneh, KK Sistemorg Beltinci proti KD Nona Sobota. Tekma bi sicer morala biti na sporedu že v tretjem krogu, a je bila na žejo ekipe iz Beltinec prestavljena na zdajšnji termin. Na prvi tekmi so vlogo favorita z dobro igro upravičili Sobočani, ki so na koncu slavili z 69:60. Tokrat se vloga favorita obrača, saj se bo tekma igrala v telovadnici OŠ Beltinci, kjer domača ekipa že nekaj let ne pozna poraza. V igri bo rudi končno prvo mesto po rednem delu, ki na zaključnem turnirju prinaša statistično lažjega nasprotnika in več počitka pred morebitnim finalom. Domača ekipa bo morala za osvojitev prvega mesta Mursko Soboto premagati z vsaj devetimi točkami razlike. Še enkrat več se lahko nadejamo dobre in napete tekme, ki se bo, vzoru španske košarkarske lige, začela v času nedeljskega kosila in sicer ob 13.00 v Beltincih.

 

bis-lju Sklepno dejanje 9. kroga pa bo tekma med KK Bistrico Tropicano in PŠK Ljutomer. Gre za tekmo, ki bi morala biti prvotno odigrana šele naslednji vikend, vendar je bila na željo domačinov prestavljena za en teden. Ekipi sta letos že odigrali eno tekma, ki pa je bila najverjetneje tekma z najmanj koši v tej sezoni. Končni rezultat je bil namreč 53:51 v korist Ljutomerčanov. Tokrat se seveda vsi nadejamo boljše predstave obeh ekip. Bistričani v svoji dvorani igrajo dobro, zato lahko pričakujemo še eno napeto tekmo. Ljutomerčani bodo po nekaterih podatkih nastopili v precej okrnjeni postavi, a še vedno mislim, da so boljši nasprotnik in bodo tekmo zmagali. Tekma bo to nedeljo ob 14:00 v telovadnici OŠ Črenšovci.

Obeta se nam torej najnapornejši vikend v tej sezoni, kjer bo na sporedu kar pet tekem, kar je zagotovilo za dobro košarko skozi cel vikend. Vabljeni, da si katero izmed tekem ogledate tudi v živo, če pa to ne bo mogoče pa lahko, kot je že navada, dogajanje na tekmah preverite na naši Facebook strani in pa na spletni strani www.pkl.si

A.C.

You may also like...