Napoved 8. kroga

Po 7. krogih je nekaj stvari že jasnih. Ekipi iz Murske Sobote in Beltincev, obe še neporaženi, bosta zasedli prvi dve mesti na lestvici in s tem tudi neposredno uvrstitev na Zaključni turnir v Ljutomeru. Na mestih od 3. do 6. so stvari še nedorečene a zna biti po tem krogu že drugače, vendar več o tem v nadaljevanju. 8. krog Radenska PKL bo končno postregel z dolgo pričakovanim prekmurskim derbijem med obema finalistoma zadnjih dveh sezon in vodilnima ekipama letošnje sezone, KD Nona Sobota in KK Sistemorg Beltinci. V senci tega obračuna bosta odigrani še dve tekmi in sicer KK Radenci proti KK Bistrica Tropicano in PŠK Ljutomer proti KK Lindau.

Lestvica 15/16

PozEkipaTZPPFPA+ / -STRKTOČKE
11091703566137P119
21082724504220Z218
310646276261Z116
41037577616-39P113
51046554646-92Z112
610010509736-227P1010

 

sob-bel

Prvi letošnji prekmurski derbi oz. »prekmurski el clasico« bi moral biti odigran že v 3. krogu vendar je bil prestavljen, kar pomeni da bomo obračun teh dveh ekip videli dvakrat v enem tednu (naslednji že naslednji vikend). Kot je že bilo omenjeno sta obe ekipi do sedaj še neporaženi, pri čemer je Sobota dosegla 6, Beltinci pa 5 zmag. Kdo bo zmagovalec te tekme je težko napovedati, bodo pa zagotovo več motivacije in želje po maščevanju imeli gostje, ki so na zadnjih dveh finalih proti Murski Soboti igrišče obakrat zapuščali sklonjenih glav. Vendar bodo tudi domačini imeli svojo računico na tej tekmi. Obeta se nam izredno zanimivo srečanje, ki se bo odvijalo, za PKL, ob nekoliko neobičajnem terminu in sicer v petek, 22.1.2016 ob 19:00 v telovadnici 3. OŠ v Murski Soboti.

 

rad-bis

KK Radenci so po dobrem štartu v sezono, doživeli tri zaporedne poraze in tako padli na 5. mesto. Ta vikend bodo spet imeli možnost stopiti na zmagovalna pota, saj jim bodo nasproti stali igralci KK Bistrica Tropicano, ki do sedaj še niso okusili slasti zmage v PKL, čeprav so bili nekajkrat precej blizu. Pri domačih bo najbolj nevaren Gomboc, trenutno prvi strelec lige, ki bo pomoč dobil tudi od Rajnarja, ki se po prepovedi vrača nazaj. Pri Bistrici pa se je v prejšnjem krogu vrnil Balažic, ki je očitno pozdravil poškodbo, ki ga je pestila v prejšnjih krogih. Vsekakor bo tudi ta tekma zanimiva in napet, prednost pa vseeno dajem domačinom. Tekma bo odigrana v soboto, 23.1.2016 ob 17:00 v ŠD Radenci.

 

lju-len

Nič manj zanimiva pa ne bo niti tretja tekma 8. kroga med PŠK Ljutomer in KK Lindau. Ekipi sta se letos že srečali v 3. krogu, kjer so po napeti tekmi slavili Ljutomerčani. Tekma je za obe ekipi ključna v borbi za tretje mesto na lestvici, ki v razigravanju prinaša šesto uvrščeno ekipo. Zmaga za Ljutomerčane pomeni zagotovo končno 3. mesto, za Lendavo pa zmaga pomeni ohranitev upanja na 3. mesto. Tekma bo odigrana v soboto, 23.1.2016 ob 18:00 v dvorani ŠIC Ljutomer.

Čakajo nas torej tri zanimive tekme z vrhuncem v Murski Soboti, na derbiju med KD Nona Sobota in KK Sistemorg Beltinci. Vsi lepo vabljeni, da si kakšno izmed tekem ogledate v živo, v nasprotnem primeru pa boste o razpletih srečanj obveščeni na naši Facebook strani in pa na spletni strani www.pkl.si.

A.C.

You may also like...

3 Responses

 1. Matevž pravi:

  3 zmage domačinov.
  Toni ne bo ustavil Balažica (napovedujem mu 20+ točk), ampak bodo ob Toniju Gomboc (tudi on gladko prek 20+), Frangež, Ismajlovič, Jure in ostali premočni za preostanek Bistrice, ki letos nabirajo predvsem izkušnje. Aja, Mehurčki morajo miriti še živce, da jih ne bo premalo ostalo. :)
  Prleki bomo “napokali” Lendavo. Sicer se eni in drugi ubadamo s poškodbami (naj)starejših v ekipi, ampak bomo že nekako. Sicer to ni več stari dvoboj, le še peščica je ostala borcev (več lendavskih) iz začetka tisočletja, ko so se še na obeh OŠ (ni blo ŠICa in DSŠ) odvijale prave borbe, dvoboji, drame, potem pa vse našteto spet na afterpartyu v drugem, prijaznejšem ozračju… Če bomo v soboto parirali v skoku, “pelali” hitro igro, “te smo na kuji” (lahko bi rekli na prleškem kasači). Jasno, stavit bo treba njihovo težko konjenico in “šutera” Zrno. Baje bo za okrepčilo po tekmi poskrbljeno.
  Derbi kroga – stavim na Soboto. Čeprav bo “na knap” in si po eni strani želim zmago Žutih. Dvoboj titanov pod košem (Novak – Zver), (Štihec – Novak), dobrih šuterov (Grifin – Ficko), pa šolanih plejov (Ulaga – Šiftar). Zanimivo bo, se bo tudi zaiskrilo? :) Čas je že, da se vnese malo strasti. :)

  Po eni strani si eni želite, da liga postane boljša, transparentnejša, z več ekipami in več igralci, več pojavljanja v medijih, več ljudi na tekmi… pa še vedno čakate, da bo “padlo z neba”. Verjamem, da ne gre na vsaki tekmi snemati tekme, delati “hajlajte”, fotkati, lepiti plakate, se promovirati na socialnih omrežjih ipd… ampak pisanje člankov, komentiranje le teh, “zdravo prepucavanje”, to pa lahko. Nič ne stane, razen malo dobre vole, malo časa… pa verjemite, da se bo liga potem začela razvijati sama od sebe, z novimi obrazi. Verjamem, da zdajšnjemu komisarju ni lahko, vse je novo, vse “furati” na novo… pa vseeno mu pomagamo, koliko se le da.
  Vsake toliko časa se najdejo nove ekipe iz Bistrice, Kroga, Lotmerka (kapo dol vsem), ki zadevo popestrijo.
  Ajde narod, zgani se malo, piši, komentiraj.

 2. Dušan DUNDEK pravi:

  Točne ne bi rekel… vendar Toni ni še ni “oddelal” kazen za tekmo neigranja (da niso prišli na tekmo se po mojem ne šteje), dočim Frangež ima prepoved itak dveh tekem. Žal… poverjenik lige ni točno opredelil, kdaj lahko kdo igra in kdaj ne… pa bi bilo dobro, da se to stori čimprej, da ne pride do nekih koloboci.

  Za nikogar ne navijam, samo opozarjam… da ne bo kaj narobe!!!

 3. Dušan DUNDEK pravi:

  V Mojalbum dodane fotografije z včerajšnjega derbija med ekipama KD Nona Sobota – Sistemorg Beltinci.

  Prijeten ogled!

  http://www.mojalbum.com/molten-spalding/2016-0122-nona-sobota-sistemorg-beltinci