Napoved 7. kroga

6. krog Radenska PKL, v katerem so bile odigrane tri tekme, je za nami. Na vseh treh tekmah so slavila domača moštva. V Murski Soboti so domačini z rezultatom 74:56 premagali KK Lindau, PŠK Ljutomer je s 85:73 premagal KK Radence, Beltinčani pa so bili, s 83:35, boljši od KK Bistrica Tropicano. Ta vikend pa bodo na sporedu kar štiri tekme. Poleg treh rednih dvobojev 7. kroga, je na sporedu še zaostala tekma 5. kroga.

 

SOB-BIS

7. krog bosta odprli ekipi KD Nona Sobota in KK Bistrica Tropicano. Gre za dvoboj zadnje in prvo uvrščene ekipe, kjer favorit ni pod vprašajem. Bistričani so po vse boljši igri doživeli dva gladka poraza proti Beltinčanom, kar je gotovo pustilo posledice tudi na samozavesti. Na drugi strani pa so Sobočani, ki od sedaj igrajo v novih dresih, še neporaženi in z domačini tokrat ne bi smeli imeti večjih težav. Tekma bo odigrana to soboto, 16.1.2016, ob 18:00 v telovadnici OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

 

BEL-LEN

Še isti dan je na sporedu zaostala tekma 5. kroga. Pomerili se bosta ekipi KK Sistemorg Beltinci in KK Lindau. Tekma bo zanimiva predvsem zato, ker bosta obe ekipi dan za tem odigrali še eno tekmo. Beltinčani so po treh odigranih tekmah še vedno brez poraza, tekme pa so povprečno zmagovali z razliko kar 41. točk. Nasproti jim bo stala letos, neprepričljiva Lendava, ki se po polovici odigranih tekem, z eno zmago, nahaja na predzadnjem mestu. Domačini so na domačem parketu skorajda nepremagljivi in bodo tudi na tej tekmi zagotovo v vlogi velikega favorita. Tekma bo to soboto, ob 19:15 na OŠ Beltinci.

 

LEN-RA

Drugi tekmovalni dan tega kroga bosta odprla KK Lindau in KK Radenci. Na prvi letošnji tekmi teh dveh ekip so po napeti končnici in podaljšku slavili Radenčani, ki pa bodo tokrat nastopili v precej okrnjeni postavi, saj zaradi prepovedi ne bosta igrala Rajnar in Frangež. Vendar pa tudi Lendavčanom ne bo lahko, saj bo ta tekma na sporedu samo 12 ur po koncu njihove prve tekem ta vikend. Časa za regeneracijo torej ne bo. Kljub temu pa prednost na tej tekmi dajem Lendavi, saj bodo gostje brez dveh ključnih igralcev težko kos domačinom. Tekma je na sporedu v nedeljo ob 11:00 v dvorani DSŠ Lendava.

 

LJU-BEL

7. krog pa bomo zaključili v Ljutomeru, kjer se bosta pomerili domača ekipa PŠK Ljutomer in KK Sistemorg Beltinci. Prvo letošnjo medsebojno tekmo so dokaj prepričljivo dobili Beltinčani, a tokrat bodo domači s hitro igro na večjem igrišču poskušali izkoristiti utrujenost gostov. Pri gostih letos odlično igra Leon Zver, ki bo z ostalimi visokimi igralci tudi največja nevarnost gostov. Pri Ljutomerčanih pa se je po slabšem začetku prebudil Andrej Copot, ki je na zadnjih treh tekmah v povprečju dosegal 22 točk. Vsekakor se nam obeta zanimiva tekma, na kateri pa vseeno majhno prednost dajem gostom.

Seveda pa vse lepo vabim, da si katero izmed štirih tekem tudi v živo ogledate, če pa to ne bo mogoče pa boste o rezultatih obveščeni tudi na naši Facebook strani in pa na spletni strani www.pkl.si.

A.C.

You may also like...