Napoved 6. kroga

Novo leto je tu, počitnic je konec, pa ne samo za šolarje ampak tudi za ekipe, ki nastopajo v Radenska PKL. Ta vikend se s 6. krogom namreč začenja druga polovica rednega dela letošnje sezone.

Lestvica 15/16

PozEkipaTZPPFPA+ / -STRKTOČKE
11091703566137P119
21082724504220Z218
310646276261Z116
41037577616-39P113
51046554646-92Z112
610010509736-227P1010
Po prvem delu je v najboljšem položaju ekipa KD Nona Sobota, ki je s 4 zmagami in brez poraza na vrhu prvenstvene lestvice. Z istim številom točk, a s tekmo več sledi PŠK Ljutomer, ki je eno lepših presenečenj te sezone. Sledijo KK Radenci, KK Lindau, KK Bistrica Tropicano, na začelju lestvice pa se nahajajo lanski finalisti lige KK Sistemorg Beltinci. Vendar naj vas to ne preslepi saj so Beltinčani še vedno neporaženi, a so v prvem delu odigrali le dve tekmi. Čaka jih torej peklenski drugi del sezone. V 6. krogu bodo po dolgem času spet aktivne vse ekipe:

 

SOB-LEN

Prvi bodo v novem letu na parket stopili igralci KD Nona Sobota in KK Lindau. Na prvem letošnjem medsebojnem srečanju so bili v gosteh boljši Sobočanci, ki so tudi na tem srečanju v vlogi favorita. Na drugi strani pa ekipi iz Lendave letos ne gre vse po načrtih, saj so na štirih tekmah, od tega so tri igrali doma, dosegli le eno zmago, zato so njihove možnosti za neposredno uvrstitev na F4 že izgubljene. Ekipo iz Murske Sobote letos krasi statistično zelo ekipna igra, saj so točke zelo enakomerno porazdeljene med vse igralce. Tekma bo odigrana v soboto, ob 17:00 uri v telovadnici 3. OŠ v Murski Soboti.

 

LJU-RAD

Dve uri za prvo tekmo bo na sporedu tekma med PŠK Ljutomer in KK Radenci. Dvoboji med tema dvema ekipama so bili zelo zanimivo že v lanski sezoni, enako pa je bilo tudi letos na prvi tekmi v Radencih, kjer so po napeti tekmi zmagali Ljutomerčani a za Radenčane takrat ni zaigral Gomboc. Brez dvoma bo tudi tekma v soboto zelo zanimiva. Ljutomerčani so se med zimskim premorom okrepili s starim znancem lige PKL, Matevžem Domajnkom, ki bo okrepil igro pod košem, kar je rak rana te ekipe. Na drugi strani pa so se Radenčani okrepili z Andrejem Kostricem. Vsekakor se nam obeta zanimiva tekma, a rahlo prednost dajem domačinom. Tekma se bo prav tako v soboto, ob 19:00 v dvorani ŠIC Ljutomer.

 

BEL-BIS

Na zadnji tekmi 6. kroga si bosta nasproti stali ekipi z najdaljšimi imeni v ligi. KK Sistemorg Beltinci in KK Bistrica Tropicano. Ekipi sta se pomerili že pred tremi tedni, kjer so Beltinčani v gosteh ponižali Bistrico, ki je do te tekme igrala vedno bolje. Me premorom so se okrepili z Urošom Pavlom in zagotovo bodo tokrat poskušali pustiti boljši vtis a jih čaka zelo težka naloga saj bodo tokrat igrali v Beltincih, kjer so žuti že precej časa neporaženi. Beltinci so v prvem delu odigrali le dve tekmi, in obe prepričljivo dobili. Sedaj jih čaka 8 tekem v petih tednih, od tega dvakrat proti večnim rivalom iz Murske Sobote. Tudi tekma med Beltinci in Bistrico bo odigrana v soboto s pričetkom ob 19:15 v telovadnici OŠ Beltinci.

Pred nami so torej tri zanimive tekme in zanimivo bo videti ali so ekipe med prazniki napredovale ali pa bodo še vidne posledice bifteka in ostalih božično novoletnih dobrot. Lepo vabljeni, da si kakšno izmed tekem ogledate tudi v živo obenem pa vsem želimo srečno in košev polno leto 2016.

Andrej Copot

You may also like...

2 Responses

  1. uros34 pravi:

    Napovedi 6 kroga so najtežje, namreč ne ve se katero ekipo so prazniki in pa biftek bol zdelali:D vseeno 1. tekma med KD Sobota in KK LIndau. Lendava letos ni prava, tudi nikoli ni v polni postavi in glede na (do sedaj) rutinirane zmage Sobote stavim na njih (vsaj) 15+. 2. tekma PŠK Ljutomer proti KK Radenci, če pogledamo zadnjih par medsebojnih tekem, je nekje izenačeno v zmagah in mislim da bo izenačena tudi ta tekma, malo navijaško dajem prednost Ljutomerčanom. Na zadnji tekmi 6. kroga, mislim da Beltinci večjih težav z Bistrico ne bi smeli imeti, torej stavim na njih. Tudi z moje strani srečno, zdravo in pa brez poškodb 2016. Lp Uroš

  2. Dušan DUNDEK pravi:

    Nekaj utrinkov včerajšnje tekme med ekipama KD Nona Sobota – KK Lindau, zaznamovana z novo košarkasko opremo domačinov. Ja… kot bi bili manekeni so izgleda. Po eno 7 letih nošenaj istih dresov so si seveda zaslužili… novo opremo.

    http://www.mojalbum.com/molten-spalding/2016-0109-pkl-kd-nona-sobota-kk-lindua