Napoved 5. kroga

Za nami je 4. krog Radenska PKL, kjer sta bili odigrani dve tekmi. Na prvi je KK Lindau po trdem boju končno le uspel zmagati prvo letošnjo tekmo. S 63:55 so bili boljši od KK Bistrica Tropicano. Na drugi tekmi pa sta se pomerili ekipi PŠK Ljutomer in KD Sobota, na kateri so bili gostje prepričljivo boljši in z zmago 74:58 potrdili vodstvo na lestvici. Pred nami pa je že 5. in hkrati tudi zadnji krog v letošnjem koledarskem letu. Na sporedu sta dve nedeljski tekmi.

sob-rad

Prvi bosta na parket stopili ekipi KD Sobota in KK Radenci. Gre za ponovitev lanskega polfinala na katerem so bili Sobočanci prepričljivo boljši. Tudi na tej tekmi bodo favoriti za zmago. Na zadnji tekmi se je razigral Tomaž Novak, ki je do tekme igral rezervirano, in bo tako ena glavnih nevarnosti domače ekipe. Pri gostih se največ pričakuje od trojice Rajnar, Gomboc, Frangež, vendar bo za morebiten uspeh moral biti razpoložen še kakšen igralec s klopi. Tekma se bo odigrala v telovadnici 3 OŠ Murska Sobota in sicer ob 10:00 uri.

pšk-bis

Druga tekma se bo odvijala na prleški strani, kjer bosta moči merili PŠK Ljutomer in KK Bistrica Tropicano. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu izgubili in imata ta teden novo priložnost za zmago. Ljutomerčani letos igrajo boljše kot v prejšnjih letih in so na tej tekmi favoriti. Bistrica zaenkrat še nima zmage, so pa vse bližje, saj je njihova igra iz kroga v krog boljša in so bili v Lendavi na pragu presenečenja. Ljutomerska obramba bo največ pozornosti morala nameniti Balažicu, ki je alfa in omega te ekipe. Obeta se nam zanimiva tekma, ki se bo začela ob 13.12.2015, ob 12:30 uri v ŠIC Ljutomeru.

Vsi lepo vabljeni, da pridete navijat za vašo ekipo!

You may also like...

9 Responses

 1. uros34 pravi:

  čstitke soboti za zasluženo zmago, čestitke Lendavi za prvo zmago, čestitke Bistrici za vse boljše in boljše predstave in pa navsezadnje našim fantom za borbo. Žal mamo letos več krogov z samo 2ma tekmama kot pa s 3mi, kot bi moralo to biti. Vzroki zato so različni pa pustimo to…… 5. krog, KD Sobota in KK Radenci, po mojem mnenju se v Murski soboti v nedeljo v dopoldanskih urah obeta ogorčen boj do zadnjih minut, v katerih pa vseeno mislim da bodo bolj zbrani Sobočanci. Samo 2 uri in pol kasneje, sledi tekma med PŠK Ljutomer in KK Bistrica Tropicano. Po mojem mnenju tekma, ki se bo odločila v zadnji četrtini. Da je Bistrica trd oreh in da je ni za odpisati se je pokazalo že v Lendavi. Zato moramo v tekmo maximalno motivirani na polno paro. Če nam vobrambi uspe zaustaviti predvsem Balažica obenem pa paziti, da se ne razigrajo ostali, verjamem, da se bomo veselili 3 zmage. Lp Uroš

 2. Matevž pravi:

  Sobota z lahkoto (lažje kot proti PŠK), razen če se Toooooooooooni razpuca, al pa veteran Gomboc, Frangež de moga obrambo igrati. Glede na to, da ma Sobota novega sponzora, te ziher šli na pice. :)
  V drugi tekmi pa Lotmerk ne bi smeja meti težav z Bistrico, čeprav le-ti igrajo vedno boljše. Resen pristop je pravi recept. Končno bi lehko nekej trufli… čutiš? :)

 3. Tomaž Dundek pravi:

  PŠK zmaga… Za drugo tekmo pa je 50-50 šans… Oboji mamo svojo računico, poleg toga Radenci daleč ka bi meli ekipo za kero bi lejko že pred tekmo pravo ka z lahkoto zmagamo… Težka de, idemo pa na zmago…

 4. Dušan DUNDEK pravi:

  Ja… KD NONA Sobota se je profesionalizirala… najprej sponzor, baje bodo dresi, tudi koledarje bi naj tiskali… z mojimi fotografijami. Upam lahko samo, da bo “prodaja” stekla?

 5. Tomaž pravi:

  pšk : bistrica – 1
  razlika v kvaliteti je definitvno na strani lotmeržanarov. je pa res ka bistrica ve biti nevarna, če se jim to dovoli. vseeno mislin ka je to fix :).

  sobota:radenci -1
  treba zmagati, nega druge….če glih radenci vejo biti zelo neugodni, še posebej če jim ne svali “bencina” :)

 6. Andrej Copot pravi:

  Ni bil taki fix v Lotmerki….je šlo preci na knap! :D

 7. Dušan DUNDEK pravi:

  Včeraj sem imel “delovni” dan, kar se tiče košarke. Dopoldan sem malo fotografiral tekmo med KD NONA Sobota – KK Radenci (doma se mi je zabičalo, da se naj brez omembe sponzorja niti ne oglašam, he, he), nato pa sem sodil dokaj “famozno” tekmo med Bistričani in Ljutomerčani.

  Kar se tiče fotografiranja, tole je biližnjica za ogled slik na portalu Sobotainfo.com.

  http://sobotainfo.com/fotogalerije

  Hotel sem spraviti vse fotografije na Prleški portal, vendar so tam žal izgleda nekaj spremenili (ali pa sam kaj ne vem, v kar dvomim) in mi je ponudilo nalaganje slikico po slikico. Devetdeset slikic pa res ni smiselno nalagati eno po eno? Sam portal sobotainfo.com je glede galerij takšen, kakršen pač je. Slab, nepregleden… ampak edino to mi je ostalo, ker tudi na gmail nikakor nisem mogel spraviti gor slikic oz. kreirati nov abum.

  Torej, za sedaj pač sobotainfo.com… tam pri galerijah pa je treba pač klikniti za vsak del posebej, kajti ta portal omogoča tudi samo nalaganje določenega števila slik… okrog dvajset.

  Prijeten ogled!

 8. Dušan DUNDEK pravi:

  … še tole, ker tule ni omogočeno, da bi pisec pozneje kaj popravljal?

  Slike so obrezane drugače, kakor so prikazane na tem portalu. Tule precej tu in tam manjka, noge, roke…

 9. Dušan DUNDEK pravi:

  Na zgornji povezavi več slik ni mogoče videti.

  Dela pa spodnja, kjer bom probal počasi nalagati še ostale slike, katere so se nabrale tekom let. Tudi ta album ni idealen… nikjer ni naslova slike, ampak je pa sigurno boljši… vsaj slik ne reže oz. obrezuje po svoje.

  http://www.mojalbum.com/molten-spalding