Napoved 4. kroga

Za nami je 3. krog Radenska PKL. Odigrani sta bili dve tekmi. Igralci PŠK Ljutomer so v Lendavi v napeti tekmi premagali KK Lindau, ki tako po treh odigranih tekmah nekoliko presenetljivo še naprej ostaja brez zmage. Na drugi strani pa so Ljutomerčani letos naredili še korak naprej in po treh gostovanjih, z dvema zmagama in enim porazom, zasedajo drugo mesto na lestvici. Druga tekma 3. kroga je potekala v Črenšovcih, kjer je KK Bistrica Tropicano odigrala svojo prvo domačo tekmo, kjer jim je nasproti stala ekipa KK Radenci. Tekmo so po pričakovanjih dobili gostje, čeprav so se domačini dobro upirali. Radenčani so po treh krogih na vrhu lestvice, Bistričani pa tako ostajajo še brez zmage, novo priložnost pa bodo imeli že ta vikend.

 

bel-radNa prvi tekmi 4. kroga Radenska PKL se bosta pomerili ekipi KK Sistemorg Beltinci in KK Radenci! »Žuti« so do sedaj odigrali le eno tekmo, ki so jo prepričljivo dobili. Radenčani pa so po uvodnem porazu nanizali dve zmagi. Tekma bo vsekakor zanimiva, saj imata obe ekipi svojo računico, Beltinčani bodo poskušali nadaljevati brez poraza, Radenčani pa bodo skušali ostati na vrhu prvenstvene lestvice. Pri domačih bodo glavni aduti naveza Ulaga, Zver, Ferčak, pri domačih pa bo treba paziti na zimzelenega ostrostrelca Gomboca, ki zaenkrat igra izvrstno, v vse boljši formi pa je tudi Frangež. Tekma bo odigrana v soboto, 5.12.2015, ob 19:15 uri na OŠ Beltinci.

 

len-bisNaslednji bodo na parket stopili igralci KK Lindau in KK Bistrica Tropicano. Lendava je bila na zadnjih dveh tekmah blizu zmage vendar se zdi, da jim ob koncu tekem zmanjkuje zbranosti in so tako še vedno brez zmage. Bistrica je zadnjo tekmo proti Radencem odigrala precej bolje in so iz tekme v tekmo nevarnejši. Pri Lendavi letos po točkah nihče ne izstopa, medtem ko bo pri gostih potrebno ustaviti motor ekipe in nekdanjega člana Lendavčanov Balažica. Tekma bo vsekakor zanimiva in po njej se bo ena izmed ekip veselila prve letošnje zmage. Tekma bo v nedeljo, 6.12.2015, ob 11:00 uri v telovadnici DSŠ Lendava.

 

lju-sobZadnja tekma bo odigrana v Ljutomeru. Nasproti si bosta stali ekipi PŠK Ljutomer in KD Sobota. Ljutomerčani so letos drugačna ekipa kot v preteklih letih in imajo po treh krogih na računu dve zmagi, kar je enako kot lani v celi sezoni. Na drugi strani pa KD Sobota letos poraza še ne pozna, dosegli so namreč dve rutinirani zmagi. Pri gostih bo treba ustaviti letos odličnega Žiga ter vselej nevarne Novak A, Novak T. in Šiftar. Pri domačih pa v tej sezoni nihče ne izstopa po povprečju točk, še najbolj nevarna bosta Nemec in pa Jakelj. Tekma bo odigrana v nedeljo, 6.12.2015, ob 12:00 v dvorani ŠIC Ljutomer.

Obetajo se nam torej tri zanimiva srečanja. Na prvi tekmi dajem prednost domačim, saj so v svoji dvorani, praktično nepremagljivi, na drugi tekmi so favoriti Lendavčani, ki si proti novincem ne bodo dovolili še enega poraza. Na tretji tekmi pa prednost dajem gostom, vendar tekma zna biti precej zanimiva.

Vabljeni, da si tekme ogledate v živo, če pa to ni mogoče pa boste rezultate lahko izvedeli na naši Facebook strani in pa na spletni strani Radenska PKL.

 

You may also like...

8 Responses

 1. Matevž pravi:

  Lepo, da so končno omogočeni komentarji. Upam, da se debati pridruži še kdo, pa da ne bo zašla v “neprijetne debate”. :) Jaz bi sicer uvedel obvezno registracijo, saj si e-pošto lahko enostavno izmislimo. :)
  Če pokomentiram še malo ligo oz. ekipe… Soboto bo očitno razred za sebe (še enkrat se mi poraja vprašanje – zakaj že ne 2 ekip?), Beltinci jim sledijo (čeprav več nega Küklof), te smo tü mi (back in the game, baby, Lendava se še išče, predvsem kej se tiče igralcev majo nekaj novih mladičov, lepa popestritev so Bistrica, ki jim čestitam za “korak v druščino PKL”, lansko letni temelji so obrodili sadove. :) Radenci se bodo menda ogreli, je pa res, da majo letos siromašnejši kader, saj jim falijo “lenartski trio” – Šenekar, Šijanec in legenda Kiki.
  Malo več ažurnosti, še malo popedenati stran (kar pač ni uspelo meni). :)
  Zanima me še to – prestopni rok je al ni? Kader se sme dopolniti al ne? F4 bo kdaj (okvirno)?

 2. Uroš Filipič pravi:

  Vsaka čast mateke ka je prebija led, jaz si nisem vupa, sem premalo cejta med elito PKL ;D. Če se stoven pri prve tekme 4. kroga, Beltinci igrajo doma v svoji dvorani, kjer že ( s čimer se tudi sami radi pohvalejo) 3 leta ne poznajo poraza, pomoje kljub dvige forme Radenčanarof, gladko zmaga za Beltince. …………Druga tekma je med obema ekipama, ki še nimata zmage med Lendavo in Bistrico. Čeprav Bistrica prikazuje menda vedno lepše igre in Lendava letos ni prava, sem skorajda prepričan v zmago Lendave……..Tretja tekma Lotmerk pa Sobota. Sobota obe tekme gladko zmogala. Lotmerk igra duma pa je okrepljene, pomoje tekma, ki de se odločala v zadnje četrtine. Malo za motivacijo našen dečkon staven na Lotmerk, ki ima ka prekine niz sobote!:D ( no offense) Predlagan komisare mogoče za druge del pa v prihodnje ka se dela konkretne stave in tudi nagrada kot je bilo že pretekla leta nekaj govora na forumu.
  Lp Uroš

 3. Tomaž Dundek pravi:

  Nevem zakaj bi mi naj bili “razred zase” Matek? Smo dobri ampak še zdaleč ne nepremagljivi. Vbistvu nepremagljivih ni in vsi so premagljivi.
  O drugi ekipi Sobote drugič… Dvomim, da je vsaj iz naše strani to realna opcija. Če kdo naredi kakšno novo ekipo v MS pa ja… potem bosta dve ekipi iz MS.

  Zmagovalci v tem krogu? Lendavčani so stari mački v tej ligi. Slabo so začeli ampak so vseeno pomojem mnenju favoriti na tekmi z Bistrico… Nekako vseeno, dajem prednost Lendavi, čeprav bodo novinci v ligi verjetno motivirani, še posebej bivši Lendavčan Balažic.
  Radenci bi kompletni znali biti trd oreh Beltinčanom… Nevem, nekak se mi zdi da bo beltinska telovadnica padla ta vikend, pa še Gomboc se mi zdi, da je v boljši formi kot prejšnji sezoni.
  Ljutomerčani so samozavestni… Obljubljajo zmago. Lani so bili blizu, kdo ve? Nepremagljivih ni, a vseeno imamo tudi mi svojo računico na tej tekmi… :)

 4. Matevž pravi:

  Sobota bi po defaulti velikosti mesta mogla meti 2 ekipi. Tudi Lotmerk 1, 2, 3 nekdaj s(m)o bili zbrani iz vseh vetrov. Daleč od tega, da bi kdo bil šolan (mislim da dejansko nismo imeli šolanega igralca, pa smo osvajali trdnjave v Šalovcih, Krogi, Beltincih, Sladken Vrhu, Sveti Ani, Radgoni…) igralo se je za “gušt”, približno po generacijah +-5 let…
  Tako, kot smo mi vam pomagali pri ustanovitvi društva, tako bi vi zdaj morali rasti, se večati (nekdaj ste imeli idejo o lastni KŠ), pomagati drugim v MS in okolici, oz. dati možnost da se še naredi katera ekipa (beri: “dali” bi jim kakega igralca za vzpodbudo), najboljše generacijsko druga (vi mate zdaj razpona cca. 20 let). Pa pač vsi najboljši ne bodo na enem kupu, v eni ekipi. Bo pa zato živela liga, prišli drugi igralci, ljudje, rekreativci, samouki, naturščeki in razvila se bodo nova poznanstva, novi derbiji, nove ideje…
  Tudi Lotmerki ni bilo nikoli usojeno (sicer hvalabogi, bi blo premalo žog) da bi v eni ekipi bili Flek, Meso, Munda, Aster, Šiš, Frangež, Karba, Vozlič, Miholič, Copot, Nemec… pa še bi lahko naštevali. So pa zato bile 3 ekipe in zato je tudi liga “živela”, skoraj vsaki vikend je bil lokalni derbi, “palili” smo se na skupnih rekreacijah (treningov tak ali tako nismo imeli) drug na drugega…
  viš, na konci pa itak tak znese, ka gratamo stari, eni se odselijo, drugi najdejo drugi šport, tretjin ni več… vsen pa ostanejo samo spomini in kdajpakdaj kafe ali pir skuper… pa zasanjani pogledi, kaj bi blo, če bi blo… je pa en krog ludi, s kerimi smo se družili na rekreaciji, pa drugi krog ludi, s kerimi smo si delili slačilnico… smo pa vsi ena Big Happy Family… :)
  Ampak, to je debata za pivo ali kuhano vino, zaj ko je taki čas. Pa na zdravje in predvsem – brez poškodb!

 5. Tomaž Dundek pravi:

  “Sobota bi po defaulti velikosti mesta mogla meti 2 ekipi. Tudi Lotmerk 1, 2, 3 nekdaj s(m)o bili zbrani iz vseh vetrov. Daleč od tega, da bi kdo bil šolan (mislim da dejansko nismo imeli šolanega igralca, pa smo osvajali trdnjave v Šalovcih, Krogi, Beltincih, Sladken Vrhu, Sveti Ani, Radgoni…) igralo se je za “gušt”, približno po generacijah +-5 let…”

  Murska Sobota kot mesto ima dve ekipi. Žal le ena igra v PKL, druga je naravnana bolj kot ne na državne lige. Upam, da se v MS v določenem obdobju najde še kakšna ekipa za nastopanje v PKL.
  Vedno sem rekel, da “skidam” kapo Ljutomeru v PKL. Imeti tri ekipe v takšnem kraju kot je Ljutomer je več kot fenomenalno. In mi je žal, da ste trenutno žal le na eni ekipi.

  “Tako, kot smo mi vam pomagali pri ustanovitvi društva, tako bi vi zdaj morali rasti, se večati (nekdaj ste imeli idejo o lastni KŠ), pomagati drugim v MS in okolici, oz. dati možnost da se še naredi katera ekipa (beri: “dali” bi jim kakega igralca za vzpodbudo), najboljše generacijsko druga (vi mate zdaj razpona cca. 20 let). Pa pač vsi najboljši ne bodo na enem kupu, v eni ekipi. Bo pa zato živela liga, prišli drugi igralci, ljudje, rekreativci, samouki, naturščeki in razvila se bodo nova poznanstva, novi derbiji, nove ideje…”

  Vglavnem se pa strinjam… v bodoče na pivi o teh stvareh :)

  Drži, da je od ustanovitve minilo 8 let, mogoče sem rahlo dementen pa se res ne spomnim pri čem je PKL pomagal nam pri ustanovitvi društva. Nebom rekel, da ni… se pa ne spomnim, da bi lahko rekel ja ali ne…
  Če ni interesa po ustanovitvi kluba oz. da bi nekdo prišel do nas pa bi rekel… nas je tukaj 12 igralcev, še kakega če nam posodite oz. date pa bi kot druga ekipa KD Sobote igrali… glej NO PROBLEM! Nebom pa jaz po MS lovil igralcev okrog in jih prepričeval v to da imejmo drugo ekipo, če je že s to včasih kup enega dela… Če pa nihče ne pokaže interesa pa jaz osebno tudi težko karkoli naredim oz. mu pomagam. Saj tudi ti verjetno težko komu priskočiš na pomoč če te za njo niti ne prosi… Od kje tebi ideja o razponu 20-ih let. Saj je pa samo eden toliko mlajši in dva malce “izstopata” navzgor par let… Vsi ostali smo več ali manj tukaj… +-5 let! Samouki, naturščeki, rekreativci… Imamo kar nekaj takih v ekipi…

 6. Tomaž Dundek pravi:

  “Sobota bi po defaulti velikosti mesta mogla meti 2 ekipi. Tudi Lotmerk 1, 2, 3 nekdaj s(m)o bili zbrani iz vseh vetrov. Daleč od tega, da bi kdo bil šolan (mislim da dejansko nismo imeli šolanega igralca, pa smo osvajali trdnjave v Šalovcih, Krogi, Beltincih, Sladken Vrhu, Sveti Ani, Radgoni…) igralo se je za “gušt”, približno po generacijah +-5 let…”

  Murska Sobota kot mesto ima dve ekipi. Žal le ena igra v PKL, druga je naravnana bolj kot ne na državne lige. Upam, da se v MS v določenem obdobju najde še kakšna ekipa za nastopanje v PKL.
  Vedno sem rekel, da “skidam” kapo Ljutomeru v PKL. Imeti tri ekipe v takšnem kraju kot je Ljutomer je več kot fenomenalno. In mi je žal, da ste trenutno žal le na eni ekipi.

  “Tako, kot smo mi vam pomagali pri ustanovitvi društva, tako bi vi zdaj morali rasti, se večati (nekdaj ste imeli idejo o lastni KŠ), pomagati drugim v MS in okolici, oz. dati možnost da se še naredi katera ekipa (beri: “dali” bi jim kakega igralca za vzpodbudo), najboljše generacijsko druga (vi mate zdaj razpona cca. 20 let). Pa pač vsi najboljši ne bodo na enem kupu, v eni ekipi. Bo pa zato živela liga, prišli drugi igralci, ljudje, rekreativci, samouki, naturščeki in razvila se bodo nova poznanstva, novi derbiji, nove ideje…”

  Drži, da je od ustanovitve minilo 8 let, mogoče sem rahlo dementen pa se res ne spomnim pri čem je PKL pomagal nam pri ustanovitvi društva. Nebom rekel, da ni… se pa ne spomnim, da bi lahko rekel ja ali ne…
  Če ni interesa po ustanovitvi kluba oz. da bi nekdo prišel do nas pa bi rekel… nas je tukaj 12 igralcev, še kakega če nam posodite oz. date pa bi kot druga ekipa KD Sobote igrali… glej NO PROBLEM! Nebom pa jaz po MS lovil igralcev okrog in jih prepričeval v to da imejmo drugo ekipo, če je že s to včasih kup enega dela… Če pa nihče ne pokaže interesa pa jaz osebno tudi težko karkoli naredim oz. mu pomagam. Saj tudi ti verjetno težko komu priskočiš na pomoč če te za njo niti ne prosi… Od kje tebi ideja o razponu 20-ih let. Saj je pa samo eden toliko mlajši in dva malce “izstopata” navzgor par let… Vsi ostali smo več ali manj tukaj… +-5 let! Samouki, naturščeki, rekreativci… Imamo kar nekaj takih v ekipi…

  Vglavnem se pa strinjam… v bodoče na pivi o teh stvareh :)

 7. Tomaž Dundek pravi:

  P.S.
  Matek rajši se pripravi na presing po celem igrišči v nedelo :) Glede na to ka si označeni kak ena od najvekših nevarnosti v PŠK Ljutomer, za tebe pripravlamo poseben flajšter :) :D

 8. Dušan DUNDEK pravi:

  Nekaj mojih misli… na splošno, saj kot sodnik seveda po svoje ne smem komentirati določenih zadev.

  Kar se tiče tega, da bi lahko imela Sobota več ekip? Po velikosti oz. številu prebivalcev (približno štirikrat več kakor Ljutomer) je to seveda mogoče, tudi samo delo v “profi” košarkarskem klubu Creativ producira večje število igralcev, kateri prej ali slej… odpadejo za igranje v uradnih ligah Slovenije. Po mojem… denar je glavni problem, kajti že KD Sobota komaj spravi konec s koncem, kakor se temu pravi. Mogoče je nekaj problema tudi v tem, da je za ligo premalo reklame, tu in tam kaj povejo na radiu, ampak kdo to ravno posluša od mladih? Malo oz. skoraj nobeden. Kot tretje je tudi ta spletna stran po svoje problem… ampak to v posebnem odstavku.

  Nisem ravno tako “priden”, da bi ure, minute nekaj iskal, kar bi lahko našel v veliko krajšem času. Torej, mislim na to speltno stran. To je treba vsaj do začetka naslednje sezone bistveno popraviti. Sedaj to izgleda “fantastično” neprivlačno, nepregledno. Upam, da Andrej in morda še kdo… pristopi k delu in to popravi, če bo mogoče. Zadnjič sem tako na hitro hotel videti vse razultate… pa za nazaj nisem mogel najti rezultatov po posameznih krogih.

  Malo o ligi. Igra se, po mojem pa je problem kar preveliko število prestavljenih tekem. Tu bi morale biti ekipe bolj resne. Že… da bi vsi radi igrali v najmočnejših postavah, ampak to ne gre vedno niti pri Realu, Miamiju… Zelo v redu je, da gre vodja tekmovanja oz. poverjenik lige, kakor jaz temu pravim po domače oz. v uradnem knjižnem jeziku, ekipam na roko in dovoli prestavitev tekem, kajti primarni cilj lige je, da se tekme odigrajo. Ne, kakor pred leti, ko se je po mojem čisto out ena tekma registrirala brez boja. Pa je bil dokaj podoben primer, kakor to soboto. Moral bi to tekmo soditi… dobro, pride še na vrsto, ampak vseeno me je malo zmotilo, da je bila tekma odpovedana štiri ured pred začetkom. Ker sem imel v načrtu to soboto marsikaj, se mi je načrt solidno podrl, ampak to ni glavni problem. Samo toliko.