Sezona 2015/16 je tu!

Zaključni turnir najboljše četverice, ki se je odvijal marca v Murski Soboti in drugo zaporedno zmagoslavje KD Sobota je že zdavnaj v knjigah in čas je za novo sezono Pomurske košarkarske lige. Letošnja izvedba lige prinaša kar nekaj sprememb, po dolgem času pa smo v družbo sprejeli novo ekipo. Več o tem pa v spodnjem prispevku.

Prva večja novost letošnje sezone je sprememba vodstva lige, saj se je dosedanji komisar Matevž Jakelj ob koncu lanske sezone odločil, da je čas, da stvari prevzamejo mlajše generacije, sam pa se je spet podal v igralske vode. Tako je od letos naprej novi komisar PKL Andrej Copot, ki je obenem tudi igralec ekipe PŠK Ljutomer.

V letošnji sezoni bo v ligi, tako kot lani, nastopalo 6 moštev. To so KD Sobota, KK Sistemorg Beltinci, KK Lindau, KK Radenci, PŠK Ljutomer in novinci v ligi KK Bistrica Tropicano. Na žalost pa letos, zaradi pomanjkanja kadra, ne bodo nastopali stalni člani PKL druščine in dvakratni zmagovalci Pomurske košarkarske lige KD Ljutomer. V nadaljevanju bomo na kratko predstavili letošnje ekipe.

Začeli bomo z branilci naslova in posledično tudi prvimi favoriti letošnje sezone KD Sobota. Star pregovor pravi, da se zmagovalnega konja ne menja in tega načela se očitno držijo tudi pri Murski Soboti saj se igralski kader praktično ni spremenil. Po enoletnem igranju pri Creativu se v ekipo vrača eksplozivni branilec Črt Šiftar, ki bo poleg najboljšega strelca iz lanske sezone Tomaža Novaka in centra Aleša Novaka, glavno orožje Sobočancev. Vsekakor ostajajo prvi favoriti letošnje sezone.

 

kd-sobota-zmagovalci-radenska-naturelle-pkl_6982365780

KD Sobota

 

Naslednja ekipa je glavni izzivalec ekipe iz sobote. Govorimo o KK Sistemorg Beltinci. Letos bodo imeli Beltinčani še težjo nalogo kot lani, saj se je eden izmed stebrov branilske vrste Marko Kukel odpravil na preizkušnjo k murskosoboškem Creativu in to sezono ne bo mogel pomagati ekipi. V nasprotni smeri pa se ekipi spet pridružuje prvi center Leon Zver. Ali bo ekipa Beltincev lahko konkurirala KD Soboti?

 

DSC_0092

KK Sistemorg Beltinci

 

Sledijo tretjeuvrščeni iz lanske sezone, KK Lindau. Ekipa se je letos okrepila na branilskih položajih, saj se je po dveh letih igranja v Ljutomeru ekipi spet pridružil Beno Gönc. Na tej poziciji si bo izkušnje

Občina_Lendava_grbzačel nabirati tudi 18 letni Grega Guld, za katerega bo to prva sezona v Pomurski košarkarski ligi. Lendavčani bodo stavili na močno centrsko linijo, iz črte treh točk pa bo spet pretil Dejan Zrna. Ekipa KK Lindau bo vsekakor poskušala premešati štrene favoritoma lige.

 

Četrto mesto na lanskoletnem final fouru je osvojila ekipa KK Radenci. Njihova letošnja zasedba se podobno kot pri ostalih ekipah skoraj da ne razlikuje od lanske. V svoje vrste so pripeljali dolgoletnega člana KD LjutKD RADENCIomer Nika Miholiča.Pod košem bo njihovo glavno orožje visokorasli Toni Rajnar in Konrad Niderl iz zunanjih položajev pa bosta nasprotnikov koš poskušala napadati Miran Gomboc in Vid Ismajlovič. KK Radenci bodo nedvomno tudi letos napadali zaključni turnir.

 

 

Naslednja na vrsti je po večih letih spet edina ljutomerska ekipa. Gre za PŠK Ljutomer, ki se je letos precej okrepila. Iz KD Ljutomer je prišel visoki Rok Zemljič s katerim ta ekipa končno dobiva prepotrebno višino pod košem. Ekipi se je pridružil tudi Matevž Jakelj, ki bo v to mlado ekipo prinesel izkušnje. Z zunanjih položajev bosta nasprotnikov koš ogrožala hitra brata Copot. Ali se lahko mlada ljutomerska ekipa z dodatno višino in izkušnjami pod vodstvom Tomaža Črnjaviča končno vmeša v boj za Final four?

10404308_957752864239192_2568374322380206390_n

PŠK Ljutomer

 

 

Še zadnja ekipa, ki jo predstavljamo je ekipa KK Bistrica Tropicana. Gre za novo ekipo, ki letos prvič nastopa v bistricaPKL za to ostajajo tudi največja neznanka letošnje sezone. Glavno orožje te ekipe bo bržkone Dejan Balažic, ki je v preteklosti igral pri ekipi iz Lendave in je hkrati tudi edino poznano ime te ekipe. Ali bodo Bistričani resni konkurenti za uvrstitev na zaključni turnir ali pa bo njihova prva sezona predvsem sezona učenja pa bo pokazal čas.

 

Vse je torej pripravljeno za novo sezone Pomurske košarkarske lige. Čast otvoritve sezone bosta imeli ekipi KK Radenci in PŠK Ljutomer, ki se bosta v vroči radenski dvorani pomerili to soboto ob 17:00.

Naj zmaga najboljši!

A.C.

You may also like...